Switch to English

19. izdanje Liburnia Film Festivala, festivala hrvatskog dokumentarnog filma, održat će se od 23. do 27. kolovoza na nekoliko lokacija u Opatiji te u konkurenciji prikazati 23 recentna hrvatska dokumentarca, a van konkurencije još 24 filma, najavili su u petak u Rijeci direktorica LFF-a Jelena Androić, članovi produkcijskog tima Borko Novitović i Mirela Pašić te glasnogovornica festivala Hana Galogaža Lanča.

Liburnia film festival ponovno uplovljava!
Turneja filmova Liburnia film festivala stigla je i do Drenove gdje će se u Društvenom centru Drenova (Drenovski put 138a) u petak, 23. srpnja prikazati film ''Tusta'', redatelja Andreja Korovljeva.

Liburnia Film Festival poziva redatelj(ic)e i montažer(k)e dokumentarnih filmova u fazi rough cuta da se prijave na prvu LFF Rough Cut radionicu koju će voditi renomirane montažerke Jelena Maksimović (Beograd, Srbija) i Hrvoslava Brkušić (Zagreb, Hrvatska). 

Radionica je namijenjena redatelji(ca)ma i montažerima/kama dokumentarnih filmova bez obzira na predviđeno trajanje iz svih zemalja regije (Hrvatska, Slovenija, BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Kosovo) - filmskim profesionalcima/kama kao i amaterima/kama.

LFF i dalje plovi!
Turneja filmova s prošlog izdanja Liburnia Film Festivala u ponedjeljak i utorak, 19. i 20. srpnja uplovljava u Rovinj!
Riječ je o dokumentarcima “Porvenir” (12’), redateljice Renate Poljak kojega je na lanjskom LFF-u žiri nagradio za najbolji film festivala, najbolju kameru (Boris Poljak) i najbolji dizajn zvuka (Iva Ivan),"Bez lica" (14') redatelja Davida Lušičića koji je ponio nagradu za najbolji regionalni film te "Zašto mama vazda plače?" (15') redateljice Karmen Obrdalj koji je nagrađen za najbolju režiju i montažu.

Slučajno kino, projekcije dokumentarnih filmova na neuobičajenim gradskim lokacijama, u nedjelju 25. 7. putuje na Rastočine u park/dječje igralište Giordana Bruna na križanju Tizianove, Osječke i Prvomajske ulice, gdje će kvartovska i druga publika u vrućoj ljetnoj noći uživati vruć ljubavni dokumentarac!