Switch to English

U ponedjeljak 26. kolovoza na maloj Ljetnoj pozornici u Opatiji počinje 17. izdanje festivala hrvatskog dokumentarnog filma, Liburnia Film Festivala, koje do petka 30. kolovoza na veliko platno Ljetne i malo platno Vile Antonio u Opatiji donosi 31 hrvatski dokumentarac, od čega njih 19 u konkurenciji za nagrade. Ovogodišnje festivalsko izdanje obilježeno je temom, posvetom hrvatskoj brodogradnji, potaknutom recentnim zbivanjima u brodogradilištima „3. maj“ i „Uljanik“, što prati festivalski vizual te nekoliko filmova u off programu.

Ako ste ljubitelj politike intrige, ne propustite filmove 'Hipokritove sinove', 'U slučaju rata', i 'Poštovana predsjednice!' na 17. Liburnia Film Festivalu. Filmovi su to koji prate političke intrige, progovaraju o političkim situacijama u zemlji ali i izvan nje, te portretiraju radikalna politička stajališta. 

17. Liburnia Film Festival zrači umjetničkim bojama! U sklopu ovogodišnjeg izdanja, Liburnia Film Festival ponudit će i nekoliko filmova posvećenih umjetnosti. Filmovima 'Mačka je uvijek ženska', 'Nigdina' i 'Prijateljstvo s Trokutom' zajedničko je to što su ih radile autorice, inače umjetnice koje djeluju u više medija (slikarstvo, kiparstvo, video umjetnost, fotografija) te se upravo takav tretman vidi i u njihovim filmovima - miješaju se eksperimentalni, animirani i dokumentarni filmovi, a i tema im je umjetnost.

U programu 17. Liburnia Film Festivala gledamo i dva dokumentarca nošena glazbom! Filmovi 'Da je meni ono što mi nije' i 'Tusta' protkani su glazbom, koja je glavni motiv njihovih priča. Filmovi o glazbi progovaraju iz dva sasvim suprotna stajališta – dok u jednom filmu pratimo 'lov' na glazbenu karijeru, u drugom slušamo priču o jednoj od najvećih glazbenih karijera na ovim prostorima. 

Liburnia Film Festival u svom 17. izdanju započinje već sljedećeg ponedjeljka, stoga smo ovaj tjedan pripremili jedno Uplovljavanje i jedno Slučajno kino kao finalno zagrijavanje za najbolji tjedan ovoga ljeta. Liburnia će ovoga četvrtka u 20 sati uploviti u Lovran, točnije, u Kino Slobodu gdje će publika moći besplatno pogledati 3 filma iz prošlogodišnje konkurencije – ''Patrola uran'', ''Pusti Dobre, pusti'' i ''Meso''. Ovoga će četvrtka i Pajol beach bar na Pećinama biti mjesto zagrijavanja za 17. LFF – Slučajno kino će u 21 sat prikazati film ''Potrošeni'', najbolji film 12. Liburnia Film Festivala.