Switch to English

Zanima li te najnovije iz hrvatske dokumentarne produkcije, onda nam se svakako trebaš pridružiti na Ljetnoj pozornici Opatija gdje će se održavati glavni program 16. Liburnia Film Festivala! No, ukoliko te zanima kako nastaju dokumentarni filmovi, na koji način se autori odlučuju kako će prikazati određenu temu te s kojim se vanjskim i unutarnjim izazovima susreću pritom ili baš želiš s njima razgovarati u neformalnoj atmosferi, pridruži nam se na nekoj od sljedećih aktivnosti koje pripremamo u popratnom programu.

LFF ne bi bio LFF bez edukacijskog programa. I ove godine možete napraviti svoje prve filmske korake na radionicama "Filmska početnica" i "Prvi put snimam" koje provodimo s u suradnji s kolegicama i kolegama iz udruga Filmaktiv i Restart. Sudjelovati na objema možete besplatno, a jedino što trebate učiniti jest prijaviti se do petka, 17. kolovoza.

Slučajne projekcije po Rijeci idu dalje. Ovaj tjedan donosimo čak dvije. Prva će se održati u utorak, 7. kolovoza, u Cukarikafeu, a druga u četvrtak, 9. kolovoza, u Prasowskom. U utorak gledamo filmove "Lovačka sreća", "All Good Things" i "Mama, zašto plačeš" nastale na Restartovoj Školi dokumentarnog filma, a u četvrta nagrađivani "Život bez zraka". Ulaz na projekcije, koje počinju u 21 sat, je slobodan.

Filmska barka plovi dalje! Ovog petka usidrit će se u Lovranu, točnije u Kino Sloboda i to s početkom u 20 sati. Na repertoaru su opet najbolji s lanjskog 15. Liburnia Film Festivala - Blink (najbolji film 15. LFF-a),  Buffet Željezara (nagrada za najbolju režiju) i Tvornica je naša! (nagrada publike i posebno priznanje žirija 15. LFF-a).

Liburnia Film Festival, festival hrvatskog dokumentarnog filma kojim već 16 godina tradicionalno zatvaramo ljetne praznike, ove će godine, pod motom Gledaj glasno, biti održan od 20. do 24. kolovoza na maloj Ljetnoj pozornici Opatija i u Vili Antonio. Sedam hrvatskih dokumentaraca na LFF-u će biti prikazani premijerno, od čega će njih čak pet imati svjetske, a dva hrvatske premijere.