Prebaci na Hrvatski

The East Doc Platform is the largest co-production, funding and distribution platform tailor-made for Central and East European documentaries. Every year, platform connects 120 East European filmmakers to more than 100 key decision makers - producers, broadcasters, distributors and festival programmers from around the world.

Jako smo uzbuđeni jer ćemo po prvi put uploviti i u - Gomirje!
U suradnji s udrugom Gomirje u srcu 1599 i programskim pravcem 27 susjedstava Rijeke 2020 - EPK (program: Mreža kina na egzotičnim lokacijama), 8. i 13. kolovoza družit ćemo se u prekrasnom ambijentu nogometnog igrališta kraj Dobre.

Novo Slučajno kino, mala projekcija Udruge LFF na skrovitim gradskim lokacijama, održat će se u nedjelju 2. kolovoza od 21:15 u riječkoj Vodovodnoj ulici, u dvorištu kod kućnog broja 25 i u sklopu događanja "U Harteru na Kvarteru: Vodovodna". Bit će prikazana dva recentnija dokumentarca koja je publika Liburnia Film Festivala imala prilike gledati 2017. godine, "Pijana ulica" (2017, 29', Filmaktiv) redatelja Marina Lukanovića i "Žene žene žene" (2017, 23', Akademija dramske umjetnosti) redateljice Nikice Zdunić.

Naša tradicionalna radionica Prvi put snimam, koju provodimo u suradnji s riječkom udrugom Filmaktiv, uvijek je pravi hit. Razlog tomu je opuštena i dobra atmosfera za koju su zaslužni vodtelji četverodnevne radionice Sara Salamon i Igor Crnković. Prijaviti se možeš do srijede, 19. kolovoza.

Kako dobro zaokružiti ovo suludo ljeto? Pa, druženjem s LFF ekipom. Volontiranje na LFF-u prilika je za nova prijateljstva, iskustva i dobru zabavu. Prijave za volontere otvorene su do 10. kolovoza. Ove godine Liburnia Film Festival postaje punoljetan. Iz čega se da zaključiti da već imamo podosta iskustva u organizaciji filmskog festivala koje ćemo rado podijeliti s našim volonterima.