Switch to English

Još danas gledamo filmove u konkurenciji za nagrade 21. LFF-a

25.08.2023 08:34

Na Maloj ljetnoj pozornici u Opatiji večeras je na programu sedam dokumentarnih filmova koji konkuriraju za festivalske nagrade - šest kratkometražnih u prvom slotu što počinje u 20:15 i jedan dugometražni kojem je prepušten cijeli drugi slot koji počinje u 22:30. Večer otvara svjetska premijera filma "Tamna komora" redatelja Marinka Marinkića. Potom slijedi "Ingresso animali vivi" multimedijalnog umjetnika Igora Grubića. Program se nastavlja s latinskim nazivima, tj. filmom "Horror Vacui" nagrađivanog LFF-ovog laureata Borisa Poljaka. Potom su u programu dvije svjetske premijere - "Glupane glupi" Andrije Tomića i "Veliki Mul" Sanje Prodan.

Kraj prvog bloka i drugi blok tematiziraju El Shatt, izbjeglički logor na egipatskom Sinaju u kojem su izbjegle tisuće Dalmatinaca tijekom drugog dvjetskog rata. Prvi je na redu "Dohvatiti sunce - El Shatt" vizualne umjetnice Ane Bilankov, a zatim "El Shatt  - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka, redatelja već dobro poznatog LFF-ovoj publici. 

U Villi Antonio u 18 sati će se održati tribina na kojoj će sudionici Tibor Keser, Koviljka Lazar, Slobodanka Mišković i Oliver Sertić probati zajednički naći odgovor na pitanje "Što je potrebno za doku-kino hit?"