Switch to English

U ponedjeljak 26. kolovoza na maloj Ljetnoj pozornici u Opatiji počinje 17. izdanje festivala hrvatskog dokumentarnog filma, Liburnia Film Festivala, koje do petka 30. kolovoza na veliko platno Ljetne i malo platno Vile Antonio u Opatiji donosi 31 hrvatski dokumentarac, od čega njih 19 u konkurenciji za nagrade. Ovogodišnje festivalsko izdanje obilježeno je temom, posvetom hrvatskoj brodogradnji, potaknutom recentnim zbivanjima u brodogradilištima „3. maj“ i „Uljanik“, što prati festivalski vizual te nekoliko filmova u off programu.

Liburnia uplovljava, turneja pobjedničkih filmova s prošlogodišnjeg Liburnia Film Festivala, nastavlja putovanje Hrvatskom. Ovoga puta uplovljavamo u CineCres gdje ćemo 21. kolovoza u 21 sat prikazati dva filma – 'Meso' i 'Majči'.

Etno skupina Veja dolazi kao šećer na kraju 17. Liburnia Film festivala!
Ova sjajna ekipa dolazi iz Pazina i na moderan način istražuje i izvodi tradicijsku glazbu Istarskog poluotoka. Od samoga početka svog djelovanja skupina je uzimala motive iz tradicijske glazbe istarskog poluotoka kako bi u vlastitim modernijim aranžmanima takvu glazbu predstavila publici. Inspiraciju i motivaciju crpe iz glazbe koja je ispunjavala živote njihovih predaka dajući joj novu energiju.

Nakon što smo na Krimeji 'slučajno' pogledali film Oblak, selimo se u centar grada, točnije u Nemo Pub, gdje ćemo prikazati film 'Nije ti život pjesma Havaja'. Ovaj nagrađivani film Dane Budisavljević, ovogodišnje pobjednice Pula Film Festivala, progovara o obitelji koja pet godina nakon zadnjeg susreta ponovno okuplja svoje članove na jednoj rođendanskoj zabavi, gdje će pokušati prevladati obiteljske tajne prošlosti. 

LFF i ove godine nudi sjajan edukacijski program! Svoje prve filmske korake moći ćete napraviti na radionicama "Filmska početnica" i "Prvi put snimam" koje se provode u suradnji s kolegicama i kolegama iz udruga Filmaktiv i Restart. Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a jedino što trebate učiniti jest prijaviti se do 23. kolovoza 2019.