Switch to English

Zanima li te najnovije iz hrvatske dokumentarne produkcije, onda nam se svakako trebaš pridružiti na Ljetnoj pozornici Opatija gdje će se održavati glavni program 16. Liburnia Film Festivala! No, ukoliko te zanima kako nastaju dokumentarni filmovi, na koji način se autori odlučuju kako će prikazati određenu temu te s kojim se vanjskim i unutarnjim izazovima susreću pritom ili baš želiš s njima razgovarati u neformalnoj atmosferi, pridruži nam se na nekoj od sljedećih aktivnosti koje pripremamo u popratnom programu.

Tražimo volonterke i volontere koji će se s nama intenzivno družiti tijekom održavanja 16. Liburnia Film Festivala od 20. do 24. kolovoza 2018. Svi koji vole organizaciju, logistiku, tehniku, promociju i, općenito festivale su dobrodošli. Nije na odmet ni ako imate afinitete prema dokumentarnom filmu, volite dobru mjuzu i druženja do kasno u noć.

Nagrađeni hrvatski dokumentarci s 15. Liburnia Film Festivala uplovljavaju s našom filmskom barkom u srijedu, 18. srpnja 2018, u Silbu. Filmove po običaju prikazujemo na platou ispred škole, a startamo u 21 sat. Gledat ćemo Blink (najbolji film 15. LFF-a), Skoro ništa (nagrada za dizajn zvuka 15. LFF-a), Buffet Željezara (nagrada za najbolju režiju) i Tvornica je naša! (nagrada publike i posebno priznanje žirija 15. LFF-a).

Znaš ono kad slučajno hodaš kroz grad i naletiš na super stvar, i ni kriv ni dužan odlično se zabaviš, vidiš ljude koje nisi dugo vidio ili saznaš neke informacije o kojima nisi ni sanjao. Pa baš tako smo zamislili Slučajna kina, site specific projekcije hrvatskih dokumentaraca, koje treću godinu za redom dovodimo u Rijeku. U sljedećih tjedan dana „slučajno“ planiramo okupirati dvije lokacije s dvije poslastice – „Trst, Jugoslavija“ i „Moj svijet je naopačke“.

Ako još uvijek nemate planove za produženi vikend koji je pred nama, pozivamo vas da nam se pridružite na našim liburnijskim uplovima: 24. lipnja stižemo na Trk u šumu na Platak, a 25. naša barka plovi prema Malom Lošinju. 

Prikazat ćemo najbolje filmove s 15. Liburnia Film Festivala - Oni samo dolaze i odlaze (nagrada za najbolju fotografiju), Skoro ništa (nagrada za dizajn zvuka), Tvornica je naša (nagrada publike, posebno priznanje žirija), Blink (najbolji film) i Buffet Željezara (nagrada za najbolju režiju).