Switch to English

Edukacija tribine i razgovori

Filmska početnica radionica je namijenjena djeci od 6 do 10 godina koja će tijekom tri dana naučiti osnovne elemente filma - montažu, animaciju i zvuk! Radionica će se održavati od 22. do 24. kolovoza 2023. u Vili Antonio s početkom u 18 sati. Voditelji radionice su Vanda Kreutz i Tin Dožić, umjetnici s bogatim iskustvom radioničkog rada s djecom, a prijave primamo do 20. kolovoza.

Radionica Prvi put snimam petodnevno je druženje tijekom kojeg polaznici u manjoj grupi prolaze kroz sve faze stvaranja filma. Zajednički odabiru temu, istražuju ju, odluče što će snimati, snime to i potom montiraju. Ograničenja nema, predznanje se ne očekuje, važna je samo dobra volja i želja za učenjem.

Radionica se održava od 22. do 26. kolovoza od 17 do 20 sati, vodi ju redateljica Bela Bračko-Milešević, prijavnica se nalazi na POVEZNICI, a prijave također primamo do 20. kolovoza.

Od srijede 23. kolovoza, do subote 26. kolovoza, družimo se s autorima_cama filmova u konkurenciji 21. LFF-a na Piću s autorom što će se održati u Cafe baru "Eugenian" u Opatiji, svakog dana s početkom u 17 sati.

Nakon što je film "Veće od traume" na Liburnia Film Festivalu 2022. osvojio nagradu publike, u međuvremenu i mnoge druge nagrade te Veliku Zlatnu arenu na Pulskom filmskom festivalu koja je prvi put dodijeljena dokumentarnom filmu, autorice Vedrana Pribačić i Mirta Puhlovski na LFF-u drže case study filma!

Odgovor na pitanje tribine "Što je potrebno za doku-kino hit?", što će se održati u petak, 25. kolovoza, u 18 sati u Vili Antonio ponudit će iskusni producenti dokumentarnih filmova koji su uspjeli baš ono što i naslov pita te kino-prikazivači koji će ponuditi i svoju perspektivu na potencijale domaćeg dokumentarnog filma. Na tribini sudjeluju:Tibor Keser ("Babajanja", "El Shatt - nacrt za utopiju", "Dom boraca"...), Koviljka Lazar (Hrvatska mreža nezavisnih kinoprikazivača), Slobodanka Miškovć (Art-kino) i Oliver Sertić ("Dani ludila", "Blokada", "Moj život bez zraka"...).

Kada se udruže Filmaktiv, SOS Rijeka – Centar za nenasilje i ljudska prava, mora nastati nešto dobro, ali i važno. U sklopu Erasmus projekta Ambasadori nenasilja, kao dio aktivnosti A14 "Moj prvi dokumentarac", nastao je dokumentarni film "Ja dišem". Film će premijerno biti prikazan u sklopu Liburnia Film Festivala u srijedu, 23. kolovoza, u 19.00 sati u Villi Antonio u Opatiji.