Switch to English

Case study: "Veće od traume"

02.08.2023 13:23

Nakon što je film "Veće od traume" na Liburnia Film Festivalu 2022. osvojio nagradu publike, u međuvremenu i mnoge druge nagrade te Veliku Zlatnu arenu na Pulskom filmskom festivalu koja je prvi put dodijeljena dokumentarnom filmu, autorice Vedrana Pribačić i Mirta Puhlovski na LFF-u drže case study filma!

"Veće od traume" tijekom tri godine prati stanja i doživljaje triju žena traumatiziranih u Domovinskom ratu, kao i proces njihovog osnaživanja kroz iznošenje potresnih životnih priča. Marija osjeća da ne zaslužuje biti slobodna, Katica se panično boji i najmanje promjene. Ana se osjeća kao malo, osamljeno pače izolirano od svih. Ona je jedina Srpkinja u grupi, a pitanje nacionalnosti i dalje je breme koje tišti naše protagonistice. Činjenica da su sve silovane od strane srpskih vojnika ne umanjuje nepovjerenje grupe prema Ani… Sada one otkrivaju tko bi mogle biti bez traume s kojom se identificiraju, što im mijenja živote i odnose.

Autorice filma Vedrana Pribačić i Mirta Puhlovski govorit će o složenom postupku ulaženja u privatni prostor žrtava ratnih silovanja, zbližavanju s protagonisticama, izazovima snimanja filmova koji izlažu ranjive osobe te odabiru tematskog fokusa filma.

Case study: 23.8. u 18.15 sati u Vili Antonio. Ulaz besplatan!

Case study podržava Hrvatski audiovizualni centar kroz program Tribina i razgovora na LFF-u.