Switch to English

Tribina:Što je potrebno za doku-kino hit?

11.08.2023 08:59

Odgovor na pitanje tribine "Što je potrebno za doku-kino hit?", što će se održati u petak, 25. kolovoza, u 18 sati u Vili Antonio ponudit će iskusni producenti dokumentarnih filmova koji su uspjeli baš ono što i naslov pita te kino-prikazivači koji će ponuditi i svoju perspektivu na potencijale domaćeg dokumentarnog filma. Na tribini sudjeluju:Tibor Keser ("Babajanja", "El Shatt - nacrt za utopiju", "Dom boraca"...), Koviljka Lazar (Hrvatska mreža nezavisnih kinoprikazivača), Slobodanka Mišković (Art-kino) i Oliver Sertić ("Dani ludila", "Blokada", "Moj život bez zraka"...).

Ovogodišnja LFF-ova tribina pokušat će rasvijetliti što je potrebno kako bi (domaći) dokumentarac postao kino-hit, prije svega kod nezavisnih kino-prikazivača. Producenti dokumentarnih filmova koji su recentno ostvarili značajne kino-distribucijske rezultate i postigli vidljivost u javnosti, govorit će o svojim iskustvima i metodama koje su dovele do rezultata (kao i onima koji nisu), dok će kino-prikazivačice reći kako one vide domaći autorski dokumentarac i njegove potencijale. Predstavnici Kino mreže podijelit će dosadašnja iskustva uspjeha doku-filmova unutar zajedničkih programa te pričati o mogućnostima zajedničke suradnje koju autori/distributeri mogu ostvariti s Mrežom.

Na tribini će biti predstavljena inicijativa Dokoordinacija koja počinje okupljati profesionalke i profesionalce - dokumentariste, čiji je cilj oformiti komunikacijsku platformu za pitanja važna pri njihovom radu i javnom djelovanju.Dokoordinacija koja počinje okupljati profesionalke i profesionalce - dokumentariste, čiji je cilj oformiti komunikacijsku platformu za pitanja važna pri njihovom radu i javnom djelovanju.