Switch to English

"Ja dišem" - projekcija i razgovor

19.08.2023 11:51

Kada se udruže Filmaktiv, SOS Rijeka – Centar za nenasilje i ljudska prava, mora nastati nešto dobro, ali i važno. U sklopu Erasmus projekta Ambasadori nenasilja, kao dio aktivnosti A14 "Moj prvi dokumentarac", nastao je dokumentarni film "Ja dišem". Film će premijerno biti prikazan u sklopu Liburnia Film Festivala u srijedu, 23. kolovoza, u 19.00 sati u Villi Antonio u Opatiji.

Film nas kroz priče tri žene vodi kroz faze emocionalno i psihološko nasilnog partnerskog odnosa. Nakon projekcije na rasporedu je razgovor koji će tematizirati rad na filmu sa žrtvama nasilja.

Kako će prije prikazivanja filma "Ja dišem" na rasporedu biti case study o radu na filmu "Veće od traume", dobitniku Nagrade publike 20. LFF-a, projekciji i razgovoru će se pridružiti i njegove autorice Vedrana Pribačić i Mirta Puhlovski.

Dokumentarni film "Ja dišem" nastao je u sklopu projekta Ambasadori nenasilja udruge SOS Rijeka, a cilj projekta je uključiti, informirati i educirati mlade s područja Primorsko-goranske županije o temama u području građanskog odgoja i obrazovanja s naglaskom na ljudska prava, rodnu ravnopravnost i promociju nenasilja među mladima.

Ulaz na projekciju je besplatan.
__________________________
Projekt Ambasadori nenasilja financiran je iz programa Erasmus +, Ključna aktivnost KA154, Agencije za mobilnost i programe EU