Switch to English

Četvrtak na 15. LFF-u: Posljednja prilika za “ugrabiti” natjecateljski dio festivalskog programa

23.08.2017 22:03

Četvrti dan Liburnia Film Festivala rezerviran je za posljednjih šest naslova u konkurenciji. U dnevnom programu uz nastavak edukacija, još jedna “Kava s autorom” ugostit će autore prethodne festivalske večeri u razgovoru s filmskim kritičarom Vladanom Petkovićem. U sklopu popratnog festivalskog programa u Villi Antonio u 17 h prikazat će se pet kratkometražnih dokumentaraca u produkciji Pulske Filmske Tvornice, koja od 2004. godine sustavno educira nove pulske filmske stvaratelje i producira njihove filmove.

Večernji program u 20:30 sati otvara svjetska premijera dokumentarca „Dragi susjedi“ Nebojše Slijepčevića koji prati novosusjedske odnose tražitelja azila i „starih Zagrepčanaca“. Slijedi "Skoro ništa" Ane Hušman, eksperimentalno - dokumentarni film o suigri prostora kojeg je prisvojio turizam i prirode u kojoj se on dešava. U dokumentarcu "Izzy" Drago Toroman portretira 42-godišnjeg Izidora, kojeg unatoč tome što uspješno savladava mnogobrojne prepreke svog invaliditeta, zbog obiteljske situacije očekuje neizvjesna budućnost. Posljednji u prvom bloku je “sasvim riječki film” „Pijana ulica“ Marina Lukanovića.

U drugom večernjem bloku bit će prikazan “Trst, Jugoslavija” Alessija Bozzera, dokumentarac nastao u talijansko-hrvatskoj produkciji koji donosi mozaik priča i svjedočanstava o Trstu kao nekad omiljenoj šoping destinaciji svakog građanina Jugoslavije.