Switch to English

Udruga Liburnia Film Festival naredne tri srijede u prosincu, 1., 8. i 15. 12., gostuje u Društvenom centru Drenova, s četiri dokumentarna hrvatska filma. U sklopu programa Advent u Društvenom centru Drenova, odabrali smo četiri filma koji na ovaj ili onaj način obrađuju temu ljubavi, pa program 1. 12. otvara “Lijepo mi je s tobom, znaš” redateljice Eve Kraljević, 8. 12. nastavlja ga “Gangster te voli” redatelja Nebojše Slijepčevića a 15. 12. zatvaraju “Kak’ je doma?” Kaje Šišmanović i “Park ljubavi” Lane Kosovac. Projekcije će se uvijek održavati u 19 sati a ulaz je besplatan.

Dva angažirana filma o radništvu u Hrvatskoj, „Trafika“ Dore Slakoper i „Tvornice radnicima“ Srđana Kovačevića, otvorila su 19. izdanje Liburnia Film Festivala što je večeras održano na maloj Ljetnoj pozornici u Opatiji. Ljubitelji dokumentarnog filma u sljedećih pet dana dobit će pregled recentne hrvatske dokumentaristike.

Zarazni LFF ili LFF-19, otvara se danas u 20:15 na maloj Ljetnoj pozornici u Opatiji hrvatskom premijerom filma "Trafika" autorice Dore Slakoper. U slučaju kiše program će biti preseljen u Centar Gervais. Popratni program počinje u 18 sati programo Regionale u Vili Antonio.

Obzirom na brojne upite vezane za ulazak na 19. Liburnia Film Festival od strane naše publike koja nema covid putovnicu ili potvrdu o preboljenju odlučili smo da Liburnia Film Festival ove godine neće biti organiziran kao covid free zona, već će broj sjedećih mjesta biti ograničen. 

I ove godine o nagradama koje dodjeljujemo odlučivat će peteročlani međunarodni žiri! Oni su:povjesničarka umjetnosti i kustosica Branka Benčić, montažer i redatelj Vladimir Gojun, redatelj Marko Grba Singh, distributer i direktor Szabolcs Szyrony te kritičarka Višnja Vukašinović.