Switch to English

Radujemo se otvaranju nove sezone turneje pobjedničkih filmova sa 17. Liburnia Film Festivala, projekcijama triju filmova u zagrebačkom Dokukinu KIC, u nedjelju 13. listopada 2019.

Prikazati ćemo tri filma u dva bloka; u prvome PLUF! i U slučaju rata, a u drugome Tustu.

Liburnia Film Festival u svom 17. izdanju započinje već sljedećeg ponedjeljka, stoga smo ovaj tjedan pripremili jedno Uplovljavanje i jedno Slučajno kino kao finalno zagrijavanje za najbolji tjedan ovoga ljeta. Liburnia će ovoga četvrtka u 20 sati uploviti u Lovran, točnije, u Kino Slobodu gdje će publika moći besplatno pogledati 3 filma iz prošlogodišnje konkurencije – ''Patrola uran'', ''Pusti Dobre, pusti'' i ''Meso''. Ovoga će četvrtka i Pajol beach bar na Pećinama biti mjesto zagrijavanja za 17. LFF – Slučajno kino će u 21 sat prikazati film ''Potrošeni'', najbolji film 12. Liburnia Film Festivala.

Liburnia uplovljava, turneja pobjedničkih filmova s prošlogodišnjeg Liburnia Film Festivala, nastavlja putovanje Hrvatskom. Ovoga puta uplovljavamo u CineCres gdje ćemo 21. kolovoza u 21 sat prikazati dva filma – 'Meso' i 'Majči'.

Etno skupina Veja dolazi kao šećer na kraju 17. Liburnia Film festivala!
Ova sjajna ekipa dolazi iz Pazina i na moderan način istražuje i izvodi tradicijsku glazbu Istarskog poluotoka. Od samoga početka svog djelovanja skupina je uzimala motive iz tradicijske glazbe istarskog poluotoka kako bi u vlastitim modernijim aranžmanima takvu glazbu predstavila publici. Inspiraciju i motivaciju crpe iz glazbe koja je ispunjavala živote njihovih predaka dajući joj novu energiju.

Nakon što smo na Krimeji 'slučajno' pogledali film Oblak, selimo se u centar grada, točnije u Nemo Pub, gdje ćemo prikazati film 'Nije ti život pjesma Havaja'. Ovaj nagrađivani film Dane Budisavljević, ovogodišnje pobjednice Pula Film Festivala, progovara o obitelji koja pet godina nakon zadnjeg susreta ponovno okuplja svoje članove na jednoj rođendanskoj zabavi, gdje će pokušati prevladati obiteljske tajne prošlosti.