Switch to English

"Liburnia uplovljava", turneja pobjedničkih filmova Liburnia Film Festivala, narednih će se petaka "sidriti" u Zavičajnom muzeju Drenove u Rijeci. Počevši od petka 23. studenog, pa sve do 7. prosinca, publika će na Drenovi, na adresi Drenovski put 138a, moći pogledati pobjedničke filmove s prošlog izdanja Liburnia Film Festivala održanog ovog kolovoza u Opatiji.

Jesmo ga! Svečanim otvorenjem pred mnogobrojnom publikom  na maloj Ljetnoj pozornici Opatija otvorili smo još jedan LFF. Publika je večeras imala prilike pogledati prvih pet filmova koje ove godine prikazujemo u konkurenciji - „Chris the Swiss“, „Meso“, „Neželjeni stanar“, „Zarobljeni u stroju“ i „Ispočetka“.

Krećemo! Što smo pripremili smo pripremili. Pred nama je 16. izdanje najstarijeg hrvatskog festivala dokumentarnog filma! Na Liburniji ćemo opet okupiti dokumentariste, novinare, kritičare, teoretičare i sve ljubitelje doksa. Pred nam je pet dana u kojima gledamo ukupno 24 filma. Danas otvaramo u 20:30 na maloj Ljetnoj pozornici Opatija.

Točnije oni odlučuju o njih šest, a na vama je da svojim glasovima dodijelite nagradu publike. Oni su: montažerka Sandra Bastašić, redatelj Matjaž Ivanišin, producentica Hanka Kastelicová, redatelj Dean Lalić i filmski teoretičar Boris Ružić, a na njima je da odluče koji je najbolji film 16. LFF-a te koji hrvatski dokumentarac ima najbolji dizajn zvuka, fotografiju, montažu i režiju. Naravno, žiri će odlučiti i nagradi za najbolji regionalni film kojom želimo nagraditi autore i autorice te produkcijske kuće s Liburnije.

Zanima li te najnovije iz hrvatske dokumentarne produkcije, onda nam se svakako trebaš pridružiti na Ljetnoj pozornici Opatija gdje će se održavati glavni program 16. Liburnia Film Festivala! No, ukoliko te zanima kako nastaju dokumentarni filmovi, na koji način se autori odlučuju kako će prikazati određenu temu te s kojim se vanjskim i unutarnjim izazovima susreću pritom ili baš želiš s njima razgovarati u neformalnoj atmosferi, pridruži nam se na nekoj od sljedećih aktivnosti koje pripremamo u popratnom programu.