Switch to English

East Doc Platforma je najveća koprodukcijska, financijska i distribucijska platforma prilagođena za dokumentarne filmove srednje i istočne Europe. Svake godine povezuje 120 istočnoeuropskih filmaša s više od 100 ključnih donositelja odluka - producenata, emitera, distributera i festivalskih programera iz cijelog svijeta.

Krećemo! Što smo pripremili smo pripremili. Pred nama je 16. izdanje najstarijeg hrvatskog festivala dokumentarnog filma! Na Liburniji ćemo opet okupiti dokumentariste, novinare, kritičare, teoretičare i sve ljubitelje doksa. Pred nam je pet dana u kojima gledamo ukupno 24 filma. Danas otvaramo u 20:30 na maloj Ljetnoj pozornici Opatija.

Točnije oni odlučuju o njih šest, a na vama je da svojim glasovima dodijelite nagradu publike. Oni su: montažerka Sandra Bastašić, redatelj Matjaž Ivanišin, producentica Hanka Kastelicová, redatelj Dean Lalić i filmski teoretičar Boris Ružić, a na njima je da odluče koji je najbolji film 16. LFF-a te koji hrvatski dokumentarac ima najbolji dizajn zvuka, fotografiju, montažu i režiju. Naravno, žiri će odlučiti i nagradi za najbolji regionalni film kojom želimo nagraditi autore i autorice te produkcijske kuće s Liburnije.

Zanima li te najnovije iz hrvatske dokumentarne produkcije, onda nam se svakako trebaš pridružiti na Ljetnoj pozornici Opatija gdje će se održavati glavni program 16. Liburnia Film Festivala! No, ukoliko te zanima kako nastaju dokumentarni filmovi, na koji način se autori odlučuju kako će prikazati određenu temu te s kojim se vanjskim i unutarnjim izazovima susreću pritom ili baš želiš s njima razgovarati u neformalnoj atmosferi, pridruži nam se na nekoj od sljedećih aktivnosti koje pripremamo u popratnom programu.

LFF ne bi bio LFF bez edukacijskog programa. I ove godine možete napraviti svoje prve filmske korake na radionicama "Filmska početnica" i "Prvi put snimam" koje provodimo s u suradnji s kolegicama i kolegama iz udruga Filmaktiv i Restart. Sudjelovati na objema možete besplatno, a jedino što trebate učiniti jest prijaviti se do petka, 17. kolovoza.