Switch to English

Organizatori Liburnia Film Festivala pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova iz Hrvatske da prijave svoje filmove na natječaj za sudjelovanje u programu 22. Liburnia Film Festivala, festivala hrvatskog dokumentarnog filma koji će se održati od 27. do 31. kolovoza 2024. godine u Opatiji. Natječaj je otvoren od 22. veljače do 25. svibnja 2024. Rezultati natječaja bit će objavljeni početkom srpnja.

Liburnia uplovljava, turneja pobjedničkih filmova Liburnia Film Festivala, u četvrtak 27. srpnja stiže i u Gomirje!

U suradnji s udrugom Gomirje u srcu 1599. i Srpskim kulturnim društvom “Prosvjeta” Gomirje, Udruga LFF u Domu kulture u Gomirju u četvrtak od 20 sati prikazuje dva dokumentarca, od kojih je jedan - “Tvornica filmova” Silvestra Kolbasa -  na lanjskom Liburnia Film Festivalu nagrađen za najbolji dizajn zvuka, a drugi - “Anplagd” Mladena Kovačevića - gostujući film u ovom programu.

Ovog ljeta u suradnji s Društvenim centrom Drenova u njihovo ljetno kino donosimo biografske dokumentarce!

U sklopu programa Kultura u prigradu kojeg sufinanciraju Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija, zajedno s DND Drenova 20. i 26. srpnja te 4. kolovoza od 20 se sati hladimo sa sjajnim filmovima.

Zahvaljujući 10-godišnjoj suradnji s umjetničko-ekološkom multimedijalnom platformom SEA Silba Environment Art, najbolji filmovi s lanjskog izdanja Liburnia Film Festivala i ove godine uplovljavaju u Silbu. Program ostvaren u suradnji s ovom organizacijom te Turističkom zajednicom mjesta Silba počinje sutra, u srijedu 12. srpnja  i naredne se dvije srijede nastavlja na istom mjestu u isto vrijeme, u 21 sat ispred škole.

Drugo Slučajno kino, male site-specific projekcije dokumentaraca koje Udruga LFF organizira u Rijeci, održat će se u četvrtak, 6. srpnja u 21 sat, u Caffe baru "Tor" (Slovenski dom "Bazovica", Podpinjol 43). Ovog je puta na programu dokumentarni film "Izbačeni" (92') švedskog redatelja Fredrika Gerttena iz 2019. godine koji istražuje problem stanovanja diljem svijeta i odgovara na pitanje zašto si više ne možemo priuštiti život u svojim gradovima.