Switch to English

Silvio Mirošničenko

Životopis:

Diplomirao je Filmsku i TV režije na ADU u Zagrebu kao i MA studij Montaže slike na ADU u Zagrebu. Režirao je brojne dokumentarce za HRT i nezavisne producente. Dokumentarci su u mu prikazivani na najznačajnijim domaćim (Pula, Motovun, Dani hrvatskog filma, Zagrebdox) i svjetskim festivalima kao što su IDFA ili CinemaduReel. Tri puta bio je predstavnik Hrvatske na Prix Europa u Berlinu ("Snovi na peronu djetinjstva", "Čuvar tegljača", "Edo Maajka - Sevdah o rodama").

Filmovi:
Dokumentarac prati repera Edu Maajku od rodnog Brčkog do Novog Pazara gdje treba održati prvi koncert takve vrste u tom dijelu Sandžaka. Prvi hrvatski dokumentarac koji tematizira hip-hop/rap glazbu i koji otkriva do sada nepoznate autobiografske podatke o Edi Maajki.
U konkurenciji
Dokumentarni eksperiment o zatvorenicima koji snimaju vlastiti život u strogo kontroliranom zatvoru. Njihova osobna svjedočanstva okrenuta su prema prozoru, jedinom pogledu u život.
izvan konkurencije / out of competition , Ljetna pozornica
(Film zatvaranja; HRVATSKA PREMIJERA)
4Film , Tesla Film
2023, 75`
Opservacijski dokumentarni film prikazuje veći broj istarskih stanovnika vezanih za šetalište Franza Josefa I, njegove građevine, plaže i more. Živote pojedinih osoba i njihove neposredne interakcije s ostalim ljudima pratimo kroz promjene godišnjih doba, čime pokazujemo kako te iste promjene utječu i na samo šetalište za vrijeme turističke sezone i nakon nje. Šetalište sačinjavaju neobična dog...