Switch to English

SELFIE - doks i razgovor, u programu Dana antifašizma Opatije

25.02.2020 15:06

U sklopu 11. Dana antifašizma u Opatiji (4. - 6. ožujka 2020) u organizaciji opatijskog UABA, Udruga LFF organizira projekciju dokumentarnog filma “Selfie” talijanskog redatelja Agostina Ferrentea.

Ovaj sjajan recentni dokumentarac gledat ćemo u srijedu 4. ožujka u 17 sati u opatijskoj Vili Antonio. Nakon filma, Jelena Androić iz Udruge LFF moderirat će razgovor s filozofom Ivanom Cerovcem i politologom Kostom Bovanom.
Ulaz je besplatan!

SELFIE
Agostino Ferrente, Francuska, Italija, 2019., 77'

Slučajno ubojstvo 16-godišnjeg Davidea Bifolca od strane karabinjera tijekom potjere u napuljskoj četvrti Traiano, do srži je potreslo lokalnu zajednicu. Kako bi bolje razumio okolnosti tog događaja, redatelj se odlučuje upoznati s nekoliko Davidovih prijatelja i njihovom svakodnevnicom. Dvojici najboljih prijatelja, Pietru i Alessandru, daje mobilni telefon i mikrofon s uputom da snimaju vlastiti život kao „selfie“ film. Bili oni na druženju s prijateljima, u vožnji skuterima, odmoru na plaži ili čak WC-u, prijatelji su neumorni u dokumentiranju života, kreirajući naposljetku impresivan i zabavan kolaž kao snažan zapis o adolescenciji, o čvrstom dječačkom prijateljstvu i životu u kojem budućnost često određuje obiteljska pozadina.

Trailer: https://vimeo.com/ondemand/selfie2/389698708