Switch to English

Bianca Dagostin

Životopis:

Bianca Dagostin je diplomirala je Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu 2011. godine te magistrirala Film, televiziju i multimedijalnu produkciju na Sveučilištu u Bologni 2014. Na lokalnoj televiziji TV Istra radila je 2018. i 2019., gdje je pokrivala uloge urednice, voditeljice i novinarke za dječju emisiju Šareni svijet i Storie senza confini, emisiju za pripadnike talijanske nacionalne manjine. Emisije su nastale uz financijsku potporu Fonda za pluralizam, Agencije za elektroničke medije. Krajem 2019. dolazi na mjesto producentice u Levelu 52, u kojem se bavi produkcijom namjenskih filmova i autorskih projekata. Povodom 100. obljetnice prvog antifašističkog otpora na svijetu, 2021. izlazi dugometražni dokumentarni film Labinska republika (52'), redatelja Gorana Načinovića u produkciji Levela 52 za HRT koji je prikazan na prošlogodišnjem izdanju. LFF-a.
Sa projektom Izvorni sjaj sudjelovala je u listopadu 2021. na New Visions Market u sklopu Jihlava Film Festivala u Češkoj.

Filmovi:
izvan konkurencije / out of competition , off program , regionale , Villa Antonio
(SVJETSKA PREMIJERA)
2022, 19`
Kratkometražni dokumentarni film „Izvorni sjaj“ prati djevojke koje obavljanjem fizički zahtjevnog rada uništavaju stereotipe o „muškom poslu“. Situirane na obali Kvarnera, gdje kao restauratorice vraćaju izvorni sjaj zapuštenim arhitektonskim zdanjima, u narativni se fokus filma postavljaju Eni, Andrea, Katarina i Nika. Različite u svojim karakterima i jednake u svom naumu da povrate autentiča...