Switch to English

Jasmina Beširević

Životopis:

Rođena je 1974. u Zagrebu. Prvu polovicu života živjela je u različitim zemljama, najduže u SAD-u i u Njemačkoj (Berlin). Diplomirala je ekologiju na University of Pittsburgh, te magistrirala multidisciplinarne studije na State University of New York. Njena početna radna iskustva uključuju proučavanje ekologije prašume u Peruu te asistiranje mađioničaru za djecu. Nakon što je 14 godina radila kao učiteljica u predškolskoj nastavi u Američkoj međunarodnoj školi u Zagrebu, taj posao je napustila kako bi ostvarila svoj interes bavljenjem dokumentarnim filmom.
Ove godine završila je Restartovu Školu dokumentarnog filma. Zanima ju fotografija, suvremeni ples, putovanja, te proučavanje psihologije i međuljudskih odnosa.

Filmovi:
Restartovi filmovi , Ljetna pozornica
Ulazimo u netipičan svijet dvoje ljudi koji su u vezi 36 godina, a ipak nikada nisu živjeli zajedno. Prebivaju u različitim zemljama, a za Božić su se sastali kod nje u Sofiji. Pridružuje im se i njena kćer, autorica filma, koja je od ranog djetinjstva dijelom njihove priče. Međusobna interakcija otkriva kompleksnost odnosa između njih troje, njihove pomalo osebujne osobnosti, kao i preispitiva...