Switch to English

Prvi put snimam

07.08.2018 18:57

Riječka udruga Filmaktiv i ove će godine tijekom trajanja festivala u Opatiji voditi radionicu „Prvi put snimam”. Osnovna metoda rada tijekom radionice jest neformalno druženje i učenje kroz mnogo praktičnog rada. Radionica pruža osnovna znanja i vještine potrebne za izradu kratkog dokumentarnog filma, od ideje do realizacije. Polaznici će se upoznati sa specifičnostima dokumentarnog žanra te različitim pristupima problematici i obradi tema kroz primjere iz prakse. U četiri dana radionice polaznici će proći kroz kratke vježbe koje će objediniti sljedeća područja: predprodukcija i razrada scenarija, praktični rad s kamerom i snimačem zvuka, montiranje materijala i režija. Radionica je besplatna, a broj polaznika je ograničen.

Voditelji radionice, koja će se održavati od 20. do 24. kolovoza u Vili Antonio od 15 do 19 sati, su Igor Crnković i Sara Salamon. Sudjelovanje na radionici se ne naplaćuje.

Za prijavu na radionicu potrebno je poslati mail na [email protected] do nedjelje, 19. kolovoza. U mailu je potrebno navesti naziv radionice na koju se prijavljujete, kontak podatke polaznika/skrbnika (ime i prezime, broj mobitela, mail) te dob polaznika.