Switch to English

Otvorene prijave za 18. Liburnia Film Festival!

16.03.2020 13:55

Organizatori Liburnia Film Festivala pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova iz Hrvatske da prijave svoje filmove na natječaj za sudjelovanje u programu 18. Liburnia Film Festivala, festivala hrvatskog dokumentarnog filma koji će se održati od 23. do 28. kolovoza 2020. godine u Opatiji. 

Prihvatljivi su svi dokumentarni filmovi završeni u 2019. ili 2020. godini bez obzira na trajanje i tehniku snimanja, a nastali su u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji. Filmovi u hrvatskoj koprodukciji bit će prihvaćeni samo ako je Hrvatska najkasnije druga produkcijska zemlja u nizu.

Prihvatljivi su i filmovi koji će u trenutku zaključenja natječaja biti u rough cut fazi a producenti mogu garantirati da će biti završeni najkasnije 15 dana prije početka festivala.

Filmovi starijih godina produkcije, kao i filmovi u kojima Hrvatska nije najkasnije druga produkcijska zemlja u nizu, neće se razmatrati.

                                                        Natječaj je otvoren od 16. ožujka do 22. svibnja 2020.

                                                        Rezultati natječaja bit će objavljeni početkom srpnja.

PRIJAVA

Filmovi se prijavljuju putem online PRIJAVNICE na web stranicama festivala www.liburniafilmfestival.com.

Ako se film nalazi na zaštićenom vimeo linku, u prijavnicu je potrebno upisati link i lozinku. Ukoliko film nije online, molimo vas da DVD nakon popunjavanja prijavnice pošaljete na:

RESTART
(za Liburnia Film Festival)
Prilaz Gjure Deželića 74
10000 Zagreb

DVD-i trebaju biti ispravno označeni sa sljedećim podacima: naslov filma, ime i prezime redatelja, trajanje, c/b ili boja. Sve troškove, kao i rizik slanja filmova, snosi pošiljatelj.
DVD kopije filmova ostaju u arhivi organizatora. Organizator se obvezuje da kopije filmova neće koristiti u komercijalne svrhe. 

FILMOVI KOJI SU VEĆ IMALI PROJEKCIJU 

Filmove koji su objavljeni na internetu potrebno je do rezultata selekcije, odnosno ukoliko budu odabrani do završetka festivala, zaštiti lozinkom.
Filmovi koji su u vrijeme postupka selekcije javno dostupni na internetu neće se razmatrati.
Prednost imaju filmovi koji dosad nisu prikazani na televiziji niti su objavljeni na internetu. Prednost imaju i premijerni naslovi, filmovi koji nisu imali javnu projekciju te filmovi koji nisu prikazivani u regiji (produkcije ili autori iz Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije).

FILMOVI U KONKURENCIJI

Ako film bude uvršten u konkurenciju LFF-a, produkcija se obavezuje delegirati redatelja, producenta ili jednog člana ekipe za gostovanje na festivalu, minimalno na dan prikazivanja filma. Organizator će pokriti trošak smještaja i hrane za dva dana gostovanja na festivalu.
Filmovi odabrani u konkurenciju prikazuju se u DCP formatu i moraju imati engleske titlove. Ako producent nema izrađen DCP, festival će ponuditi izradu DCP-a s posebnim popustom. 
Ukoliko se u filmu govori još nekim jezikom osim hrvatskim (ili drugim nama razumljivim jezicima), potrebno je dostaviti dijalog listu na hrvatskom ili engleskom jeziku.

NAGRADE

Peteročlani žiri LFF-a nagradit će:

  • NAJBOLJI FILM
  • NAJBOLJU REŽIJU 
  • NAJBOLJU FOTOGRAFIJU
  • NAJBOLJU MONTAŽU
  • NAJBOLJI DIZAJN ZVUKA
  • NAJBOLJI REGIONALNI FILM* 

Žiri ima pravo dodijeliti i posebna priznanja.
Film nagrađen najvišom ocjenom posjetitelja bit će nagrađen nagradom publike.  

*Regionalnim filmovima smatraju se filmovi autora ili produkcija iz Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije. Organizator iznimno u regionalni program može odabrati filmove autora ili produkcija koji nisu iz navedene regije, ali su snimani na tom području. Također, organizator će iznimno uzeti u obzir regionalne filmove dovršene 2018. godine.

Za sve nejasnoće, molimo javite se isključivo na mail: [email protected].

Vaš LFF tim!