Switch to English

Renata Lučić

Životopis:

Renata Lučić rođena je u Brčkom 1991. godine. Magistrirala je povijest na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Svoje prve filmove snimila je na filmskim radionicama i u kinoklubovima, a 2016. godine upisala se na Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu, smjer Filmska i TV režija – dokumentarni film. Autorica je nekoliko kratkometražnih igranih i dokumentarnih filmova i glazbenih spotova.

Filmovi:
U konkurenciji , Ljetna pozornica
Film Renate Lučić i Maje Bošković govori o Renatinoj baki Evi koja vodi višemjesečnu borbu s raznim institucijama oko obnove svoje poplavom stradale kuće u Rajevu selu. Renata ujedno postaje i lik, pokretač radnje u priči te zajedno s bakom pokušava doći do odgovora na pitanje zašto obnova bakine kuće još nije dovršena.
16. LFF , Program , U konkurenciji , Ljetna pozornica
Autoričina majka Vesna u kasnim je četrdesetima. Posljednjih sedam godina živi i radi u Njemačkoj. Vesna rijetko priča o sebi, a kad to čini, njezine misli i stavovi ostaju nedorečeni. Život joj se čini stabilnim i monotonim, no ona ima i drugu stranu. U ovom autobiografskom videodnevniku autorica bilježi trenutke koji otkrivaju tajnu koju s majkom nosi u sebi. Film na pomalo voajerski način pr...