Prebaci na Hrvatski

In collaboration with renowned film editors Jelena Maksimović (Belgrade, Serbia) and Hrvoslava Brkušić (Zagreb, Croatia), the Liburnia Film Festival invites documentary directors and editors to apply for its Rough Cut workshop.

Pozivamo sve vas koji ste tijekom ovih dvadeset godina zavoljeli dokumentarni film, zajedničko gledanje filmova, razgovore o njima ili jednostavno atmosferu našeg festivala da nam se pridružite na izložbi "XX godina LFF-a" što će biti otvorena 20. kolovoza u 20 sati u Galeriji SKC.

Sedam godina nakon preseljenja na opatijsku Ljetnu pozornicu, Liburnia Film Festival vraća se na jedan dan na mjesto na kojem je sve započelo - u lučicu u Ičiće. Povodom 20 godina jedinog festivala hrvatskog dokumentarnog filma, u petak, 19. kolovoza, ponovno će se na filmskom platnu u ičićanskoj lučici gledati filmovi - pobjednik prvog Liburnia Film Festivala „Patchwork“ Tanje Miličić te pobjednik lanjskog Beldocsa „Bez“ Luke Papića, a potom slijedi svirka post punk rock banda ŠIZA.

Kako se bliži 20. izdanje Liburnia Film Festivala (24. - 28.8.), tako se i naša barka sve više približava Opatiji! U četvrtak, 4. kolovoza u 21 sat, Liburnia će prvi put uploviti i u Iku, gdje u suradnji s Mjesnim odborom Ika na novouređenom trgu organiziramo projekciju filma koji je lani na LFF-u nagrađen za najbolju režiju - “O jednoj mladosti” redatelja Ivana Ramljaka.

U subotu, 30. srpnja u 22 sata pored Rječine, kod Plodina, jedna poprilično posebna projekcija Slučajnog kina, u suradnji s Urbanim separeom i MO Hartera.

Gledamo 'Kartoline', 12 petominutnih vinjeta o malim hrvatskim mjestima u kojima mještani govore jakim dijalektima ili stranim jezicima, a nastale su u režiji autora motiviranih nekonvencionalnim domoljubljem. Film sadrži epizode o Momjanu, Gornjoj Stubici, Tounju, Vrboskoj, Ždali, Susku, Prezidu, Bolu, Šušnjevici, Štrigovi, Blatu i Lokvama.