Switch to English

Opatija

Grad Opatija, često nazivana i biser Jadrana, jedna je od najvažnijih i najstarijih hrvatskih turističkih destinacija, grad koji zbog svojeg povoljnog prometnog položaja i ugodne klime već duže od 160 godina privlači turiste iz Europe i svijeta. Smještena je u Kvarnerskom zaljevu, na samom rubu Mediterana, u podnožju planine Učka.

Opatija se diči prepoznatljivom vizurom, specifičnom atmosferom, njegovanim parkovima, poznatim obalnim šetalištem Lungomare, uređenim kupalištima i austro-ugarskim vilama skrivenima u bogatoj mediteranskoj vegetaciji. Među mnogobrojnim znamenitostima grada ističu se svjetski poznata skulptura Djevojka s galebom, Švicarska kuća, opatijski portić, Hrvatski muzej turizma i mnogi drugi. Opatija se može pohvaliti i prekrasnim hotelima i vilama bogate povijesti i tradicije koji mogu smjestiti do 6.000 gostiju, a zahvaljujući kongresnim kapacitetima, zatvorenim bazenima, wellness programima i raznovrsnim kulturnim događanjima grad je privlačan turistima tijekom čitave godine. 

Važan dio kulturne i turističke ponude grada predstavlja i Ljetna pozornica, koja će ove godine po treći put ugostiti Liburnia Film Festival. Na njoj se održavaju raznovrsne glazbene, scenske i kombinirane umjetničke forme te društvene manifestacije svih žanrova. Ljetna pozornica objekt je jedinstvenog ambijenta i lokacije, smještena u dijelu znamenitog opatijskog parka Angiolina, odmah uz more, te za mnoge ona predstavlja najljepši i najatraktivniji objekt ove namjene na Mediteranu. Savršeno mjesto za uživanje u ljetnim večerima punima dobrih dokumentarnih filmova!

Više o gradu Opatiji, njenoj bogatoj povijesti te turističkoj i smještajnoj ponudi možete saznati na internetskim stranicama Turističke zajednice grada Opatije.

Vidimo se u Opatiji!