Switch to English

Liburnia Film Festival poziva autore/ice i producente/ice dokumentarnih filmova iz Hrvatske da prijave svoje filmove na natječaj za sudjelovanje u programu 21. Liburnia Film Festivala, festivala hrvatskog dokumentarnog filma koji će se održati od 22. do 26. kolovoza 2023. godine u Opatiji. Prihvatljivi su svi dokumentarni filmovi završeni u 2022. ili 2023. godini bez obzira na trajanje i tehniku snimanja, a nastali su u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji. Natječaj je otvoren od 22. veljače do 10. lipnja 2023.

Sve je spremno! Filmovi su pripremljeni, titlani, autori su stigli u Opatiju, samo nam još vi falite. Progam u konkurenciji počinje nakon svečanog otvorenja na maloj Ljetnoj pozornici u 20:15, a program Regionale starta već u 18 sati u Vili Antonio. Ulaznice je moguće nabaviti na ulazu u Ljetnu pozornicu il putem sustava Mojekarte.hr.

Napokon smo došli do tog trenutka! Sutra započinje 20. izdanje Librunia Film Festivala, koje će do 28. kolovoza Opatiji dati dokumentarno ruho - jer o dokumentarnim filmovima će se razgovarati, učiti, misliti, a najviše od svega iste ćemo gledati. I to ne bilo što - najrecentnije od hrvatske dokumentarne produkcije. Stiže nam četrdesetak filmova, od čega 19 u konkurenciji za osam festivalskih nagrada.

Samo tjedan dana dijeli nas od jubilarnog izdanja Liburnia Film Festivala koji će u Opatiju donijeti najrecentnije filmove hrvatske dokumentarne produkcije. Na programu će se naći 19 naslova u konkurenciji za nagrade te dvadesetak filmova izvan konkurencije. O filmu će se od 24. do 28. kolovoza učiti, pričati, razmišljati, a organizatori su pripremili i dvije poslastice kao uvod u festival već ovog vikenda - „Povratak u Ičiće“ u petak 19. te otvorenje izložbe „XX godina LFF-a“ u subotu 20. u Rijeci.

Pozivamo sve vas koji ste tijekom ovih dvadeset godina zavoljeli dokumentarni film, zajedničko gledanje filmova, razgovore o njima ili jednostavno atmosferu našeg festivala da nam se pridružite na izložbi "XX godina LFF-a" što će biti otvorena 20. kolovoza u 20 sati u Galeriji SKC.