Switch to English

Elvis Lenić

Životopis:

rođen je 1971. u Puli. Diplomirao je strojarstvo na Tehničkom fakultetu u Rijeci, neko vrijeme radio u Brodogradilištu Uljanik, a sada predaje strojarsku grupu predmeta u Tehničkoj školi Pula. Stalni je filmski kritičar Glasa Istre, a povremeno piše za Hrvatski filmski ljetopis. Objavljivao je u kulturnom dvotjedniku Vijenac i filmskom časopisu Hollywood.

Filmovi:
OFF Program - 10. LFF
Dokumentarni film „Drug Ferlin“ portret je nesvakidašnjeg vodnjanskog umirovljenika, 80-godišnjeg Antona Ferlina kojeg kamera prati u njegovoj vrlo aktivnoj svakodnevnici ističući njegove generacijske, zavičajne i osobne posebnosti. Tako se slojevitim pristupom ističe i povezanost glavnog lika s mnogim aktualnim društvenim problemima i pitanjima – antifašizam, radništvo i kapitalizam, lokalni i...
Regionalni program
Uvertira u najveću i najdragocjeniju pustolovinu.
U konkurenciji , Ljetna pozornica
Samostalna produkcija
2015, 15`
9. siječnja 1944. fašisti dolaze u istarsko selo Bokordići. Pale kuće i ubijaju punoljetne seljake. Preživjeli stanovnici – koji su tada bili djeca – prisjećaju se tragične noći i svojim pričama rekonstruiraju sedam desetljeća staru priču.
16. LFF , Program , Svjetska premijera , U konkurenciji , Ljetna pozornica
(Svjetska premijera)
2018, 18`
Tradicjiski običaji Istre. Pjev. Gastro užici. Sve to u drevnom ritualu svinjokolje/prašćine.Što nam danas znači meso i možemo li odustati od njegove utilitarne rudimentarnosti uslijed političkih, ekoloških, nutricionističkih i ostalih suvremenih trendova?!
17. LFF , Ljetna pozornica
(SVJETSKA PREMIJERA)
2019, 17`
Priča o tradicionalnom prvomajskom natjecanju u plufizmu, disciplini u kojoj se vrednuje zvuk kamena bačenog u vodu, a održava se u Limskom kanalu na zapadnoj obali Istre. Film koji poručuje – BUDI LUD, DA NE POLUDIŠ!
19. LFF , Ljetna pozornica
"Monolog o Puli" kratki je dokumentarno-eksperimentalni film inspiriran kultnim filmom "Monolog o Splitu" redatelja Ivana Martinca. Film traje isto kao "Monolog o Splitu", točno 7 minuta i 21 sekundu, koristi se ista glazba - Ravelov "Bolero - te isti omjer i duljina pojedinih sekvenci, a montiran je u cijelosti od filmskog materijala iz arhiva Kino kluba Jele...