Switch to English

Damian Nenadić

Životopis:

Damian Nenadić rođen je u Zagrebu, 1979 godine. U istom gradu završava Prirodoslovno-matematički faklultet, smjer biologije nakon kojeg sljedećih šest godina radi u području zaštite prirode. Zadnje tri godine studira filmsko i TV snimanje na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti. Redatelj je nekoliko muzičkih spotova, a aktivno se bavi i umjetničkom fotografijom i drugim medijima izražavanja (izlagao u Muzeju grada Zagreba, ULUPUh-u, Klovićevi dvorima, Galerijama, Naval, Josip Plančić, Schlossolitude i dr.). Trenutno priprema nekoliko filmskih projekata.

Filmovi:
13. LFF , Restartovi filmovi
Dokumentarni film "Umjetnik na odmoru" prati aktivnosti i djelovanje 11 umjetnika svjetskog renomea koji su se okupili u periodu od mjesec dana u luksuznom Jadranskom ljetovalištu na odmoru. Dokumentarac je kolaž zabilježenih djelovanja i ostvarenja umjetnika u zadatom prostoru u kojem se uglavnom odmaraju visoki slojevi društva. Umjetnici koje pratimo su: Attila Csernik (Srbija), Rad...
16. LFF , Program , Restartovi filmovi , Ljetna pozornica
Restart , Petra Pan Film
2018, 74`
"Dani ludila" prikazuju nevjerojatnu odiseju dvoje psihički različitih i nepravedno odbačenih ljudi koji uče prihvatiti svoju drugačijost, suočeni sa sljepilom društva koje ih je olako proglasilo beznadnima, a zdravstveni sustav ovisnima.