Switch to English

Prijavite svoje projekte na LFF Rough Cut

25.06.2024 10:33

Pozivamo sve zainteresirane redatelje_ice, montažere_ke i/ili producente_ice da nam se pridruže na LFF Rough Cut programu namijenjenom svima koji rade na dokumentarnim projektima koji su u rough cut fazi a dolaze iz zemalja u regiji (Hrvatska, Slovenija, BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Kosovo).

Stručna podrška, savjetovanje, inspiracija, praćenje ili povratna informacija stručnjaka i kolega u rough cut fazi može projekt odvesti u novom smjeru, dati mu vjetar u leđa ili ga privesti kraju. 

Mentorice LFF Rough Cuta i ove su godine montažerke Hrvoslava Brkušić (Zagreb, Hrvatska) i Jelena Maksimović (Beograd, Srbija).

Kao i u prethodnim izdanjima, LFF Rough Cut organizirat ćemo u dvije sesije. Prva sesija planirana je od 29. do 31. kolovoza, za vrijeme 22. Liburnia Film Festivala (održava se od 27. do 31. kolovoza u Opatiji) kada ćete imati priliku i prisustvovati najstarijem festivalu hrvatskog dokumentarnog filma i družiti se s brojnim autorima,  a drugi susret s mentoricama i ostalim prijavljenima planiran je u zimskim mjesecima ove godine u Rijeci.

Kotizacija za radionicu iznosi 300 eura za dugometražni i 200 eura za kratkometražni projekt. 

Prijave su otvorene do 29. srpnja 2024. a prijavnica se nalazi na POVEZNICI.

Opis radionice:

Program LFF Rough Cut namijenjen je dokumentarnim projektima u rough cut fazi, kojima su za dovršenje filmskog projekta potrebni stručna podrška, nove perspektive, inspiracija i vanjska perspektiva. LFF Rough Cut kombinacija je grupnog i individualnog rada.

Organizator će među prijavama odabrati do pet filmskih projekata. Svaki od njih na radionici moraju predstavljati redatelj/ica i montažer/ka, u obje radioničke sesije. U drugoj im se po potrebi i ovisno o trenutnoj fazi projekta pridružuje i producent. 

Nakon završetka prve sesije, polaznici nastavljaju samostalan rad na filmovima uz, po potrebi, online konzultacije s mentoricama. Na drugu sesiju dolaze s novim materijalom, grupno ga pregledavaju i komentiraju te konzultiraju.

Prijave:

Prijave su otvorene do 29. srpnja 2024, putem online obrasca.

Pitanja vezana za radionicu moguće je postaviti na [email protected].

Online obrazac prijavnice sadrži upit o općim podacima filma (naslov, redatelj, montažer, producent), predviđeno trajanje, sinopsis i treatment (svaki do dvije kartice teksta), obrazloženje faze u kojoj se projekt nalazi, izazove, kao i očekivanja i potrebe od radionice te poveznicu na sam rough cut.