Switch to English

Enrico Marotti: Ovo je moj plov

(SVJETSKA PREMIJERA) Kratak sadržaj filma:

Kad je u rujnu 2019. godine, Enrico Marotti osvojio prvi 'plov' na svjetskom kupu u Danskoj, bio je to vrhunac njegove sportske karijere. Kruna za tisuće sati koje je proveo na moru, za trud, koji u 'malim' sportovima kao što je jedrenje na dasci, često nepravedno ostane nezamijećen.
Pobjeda u Danskoj, u konkurenciji najboljih svjetskih windsurfera, bila je i svojevrsna prekretnica za Marottija koji je sezonu završio među deset najboljih jedriličara na svijetu.
Film „Enrico Marotti: Ovo je moj plov“ prati životni put jedinog profesionalnog windsurfera iz Hrvatske. Sve je krenulo u Voloskom, malom mjestu pokraj Opatije, i uvali Preluk gdje gotovo svaki dan u rano jutro između pet i sedam sati puše sjeverni vjetar tramontana, što predstavlja idealan poligon za jedriličare s Kvarnera.
Kako je Enrico Marotti odrastao u blizini Preluke, bilo je sasvim normalno da se već kao dijete upiše u klasu Optimist u jedriličarkom klubu Opatija. U mlađim uzrastima Enrico nije postizao zapažene sportske rezultate, ali se zato zaljubio u sport i jedrenje što je bila odlična podloga za prelazak u windsurfing u kojem je s nepunih 19 godina postao državni prvak.
Strast za jedrenjem, upornost i rad doveli su ga u vrh svjetskog windsurfinga. Cilj mu je, kaže, doći do samog vrha i tamo se zadržati.

Redatelj:
Rođen u Zagrebu 1979. Muž. Otac. Novinar. Ovo je moj prvi film.
Foto: