Switch to English

Edukacija tribine i razgovori

Sudjeluj u edukativnom programu 19. LFF-a za najmlađe - Filmskoj početnici koja će djecu od 7 do 10 godina uvesti u svijet stop animacije!

Za ekipu od 18 do 35 godina, a koja se još nije okušala u stvaranju dokumentarnih filmova, i ove godine donosimo radionicu Prvi put snimam!

Liburnia Film Festival poziva redatelj(ic)e i montažer(k)e dokumentarnih filmova u fazi rough cuta da se prijave na prvu LFF Rough Cut radionicu koju će voditi renomirane montažerke Jelena Maksimović i Hrvoslava Brkušić. 

Radionica je namijenjena redatelji(ca)ma i montažerima/kama dokumentarnih filmova bez obzira na predviđeno trajanje iz svih zemalja regije (Hrvatska, Slovenija, BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Kosovo) - filmskim profesionalcima/kama kao i amaterima/kama.

Znaš ono kad gledaš neki film pa imaš masu pitanja za njegove autore - zašto su snimali na način na koji jesu, zašto su odabrali perspektivu koju jesu, kako su odabrali protagoniste, zašto ovako a ne onako. Eh, takva pitanja možeš postaviti autorima dokumentarnih filmova u konkurenciji 19. Liburnia Film Festivala na Piću s autorom.

Redatelj filma Đuro Gavran govorit će o nastanku filma u čijoj je radnji sam sudjelovao, i o kompleksnosti obrade teme nasilja u obitelji na filmu.

Djelatnice SOS Rijeka – Centra za nenasilje i ljudska prava iz Rijeke, u razgovoru s Đurom Gavranom o rastućem i sve vidljivijem problemu nasilja u obitelji.