Prebaci na Hrvatski

Dum Spiro Spero, Turizam!, Iza lica zrcala i Kratki obiteljski film za Loparce

21.03.2017 12:41

Nakon lanjske projekcije na plaži kad su se hrvatski dokumentarci gledali iz ležaljki, Lopar će i ove godine, sada u prostoru DVD-a Lopar, ugostiti turneju pobjedničkih filmova Liburnia Film Festivala.

Filmski program Liburnia uplovljava koji Udruga Liburnia Film Festival u Loparu izvodi u suradnji s Centrom za kulturu Lopar, uključuje četiri pobjednička filma lanjskog izdanja festivala hrvatskog dokumentarnog filma.

U subotu 25. ožujka od 19 sati publika će imati priliku pogledati dobitnika nagrade za najbolju montažu, Turizam! redatelja Tonćija Gaćine te najbolji film 14. LFF-a, Dum Spiro Spero redatelja Pere Kvesića.

U nedjelju 26. ožujka na rasporedu su najbolji regionalni dokumentarac lanjskog LFF-a Kratki obiteljski film redatelja Igora Bezinovića te dobitnik posebnog priznanja žirija kao i nagrada za najbolju fotografiju i dizajn zvuka, Iza lica zrcala redateljice Katarine Zrinke Matijević.

Turneja Liburnia uplovljava pokrenuta je s tendencijom da se najbolje hrvatske dokumentarce dovede u gradove i mjesta koji nemaju kino ili prilike vidjeti što se događa s domaćom dokumentarnom produkcijom, te zbog dodatne promocije hrvatskih dokumentaraca i njihovih autora. Program podržavaju Savez udruga Klubtura, Društvo hrvatskih filmskih redatelja te Primorsko-goranska županija.

Ulaz na projekcije je slobodan!

Autor: