Switch to English

#doxupubu

01.02.2017 12:11

Liburnia Film Festival svoju već uhodanu cjelogodišnju filmsku turneju Liburnia uplovljava od veljače do svibnja nakratko će "usidriti" u riječki River pub. Svakog ponedjeljka od 21 sat publika ovog popularnog okupljališta imat će priliku upoznati se s recentnom hrvatskom dokumentarnom produkcijom, u intimnoj atmosferi puba, kroz program prigodno nazvan Liburnia uplovljava u River

Kako prostoru i dolikuje, „uplovljavanje“ će 6. veljače otvoriti pravi rokerski film, „Zoffski Grč“ redatelja Zorana Kreme o kontroverznom frontmanu riječke rock skupine Grč Zoranu Štajduharu Zoffu poznatom po osebujnom i surovom scenskom nastupu koji, kako to razotkriva film, ima i prilično nježnu privatnu stranu.

Program će u veljači nastaviti glazbeni dokumentarci, pa je 13. veljače na rasporedu „Edo Maajka – Sevdah o Rodama“ redatelja Silvija Mirošničenka, 20. 2. „Punčke“ Filipa Meštrovića i Marinka Marinkića te „Posljednjih 100“ Morane Komljenović o posljednjih sto dana jedne ere kultnoga riječkog Palacha, a potkraj mjeseca bit će prikazan „Rock'n'Roll je kriv za sve?“, dokumentarac riječkih autora Deana Lalića i Sanjina Stanića, o grupi Fit.

U planu su i mjesec ljubavnog dokumentarca, mjesec angažiranog dokumentarca te, pred samo ljeto, dokumentarne turističke razglednice s Jadrana.

Ulaz na sve projekcije je besplatan!

Raspored:

6. 2. „Zoffski Grč“, r. Zoran Krema, 2013., 68'

13. 2. „Edo Maajka – Sevdah o Rodama“, r. Silvio Mirošničenko, 2007., 52'

20.2. „Punčke“, Filip Meštrović, Marinko Marinkić, 2012., 27'

          „Posljednjih“ 100, r. Morana Komljenović, 2015., 36'

27.2. „Rock'n'Roll je kriv za sve?“, r. Dean Lalić, Sanjin Stanić, 2010., 55'

Autor: