Switch to English

Večeras otvaramo zarazni LFF

23.08.2021 10:45

Večeras, u 20:15 hrvatskom premijerom filma „Trafika“ Dore Slakoper otvorit će se 19. Liburnia Film Festival, festival hrvatskog dokumentarnog filma. Radi se o kratkometražnom dokumentarcu koji oslikava repetitivni i klaustrofobični posao prodavačice na kiosku. Potom će uslijediti dugometražni dokumentarac „Tvornice radnicima“ Srđana Kovačevića o tvornici ITAS u Ivancu, jednom od rijetkih uspješnih primjera radničkog samoupravljanja u ovom dijelu Europe.

Drugi slot filmova u konkurenciji, koji počinje u 22:30 donosi još četiri dokumentarna filma: „Martin Torpedo“ Riječanina Tonija Jelenića o beskućniku koji živi u lučici bivše tvornice Torpedo, „Bijeli Božić“ Josipa Lukića o gradskom parku koji je idealno mjesto za opuštanje, „Plejade“ Mateje Zidarić o mitovima jednog mikrokozmosa te „Jednog petka popodne“ Lucije Brkić koja propituje stvarnost.

Program filmova u konkurenciji prikazivat će se na maloj Ljetnoj pozornici u Opatiji, a u slučaju kiše u Centru Gervais. Cijena dnevne ulaznice je 15 kuna, a festivalske 30.

Svaki dan donosimo i popodnevni popratni program u Vili Antonio, pa će tako danas program početi u 18 sati a u sklopu njega možete pogledati osam filmova iz programa Regionale, odnosno filmove regionalnih autora i autorica. Radi se o sljedećim filmovima: „Kući“ Jelene Ratko, „Hejana heja“ Sande Letonja – Marjanović, „Čekanje“ Lare Lalić, „Jedno dobro putovanje“ Sare Huskić, „Ombra della luce“Dragane Sapanjoš, „Što te Više Vrijeđam, to te Više Volim“ Gale Nikolić, „Moji Sirijci“ Olivere Jović te „Čovjek koji je pao s Arene“ Silvija Belušića.

U skladu s epidemiološkim mjerama i preporukama, LFF se odvija na način da ćemo držati fizički distancu te ograničiti broj sjedećih mjesta na projekcijama. Našu publiku molimo za razumijevanje te susretljivost prema našim volonterima.