Switch to English

Proglašenje pobjednika i plesno zatvaranje 15. LFF-a uz Tonija Kitanovskog & Cherkezi Orchestra

24.08.2017 22:48

Posljednji dan 15. Liburnia Film Festivala u dnevnom programu donosi završetak edukativnih radionica i posljednju “Kavu s autorom” (u 12 h u Caffe baru Eugenian), a ono što u dnevnom programu treba istaknuti svakako je projekcija filma “Gazda” te case study "Kako se postaje gazda" (u 16 h u Villi Antonio film, u 17:30 na istom mjestu case study). Redatelj Dario Juričan i njegov suradnik na filmu Saša Paparella nakon projekcije publici će otkriti kako su tekli proces nastanka filma, njegovo financiranje i distribucija, koji su bili izazovi pred istraživačima i filmskom ekipom, ali i o tome kako se nositi s javnom tabu temom filma. Ulaz na dnevne programe je besplatan.

Nakon što su tijekom četiri dana publici predstavljena čak 22 hrvatska dokumentarna filma, u posljednjoj večeri na programu će biti prikazani filmovi van konkurencije nastali u produkciji Restarta koji je ujedno i suorganizator festivala.

Prvi blok započet će u 20:30 sati s filmom “All Good Things” Jasmine Beširević koji otkriva netipičan svijet dvoje ljudi iz različitih zemalja, koji su u vezi 36 godina a ipak nikada nisu živjeli zajedno. Slijedi  “Moj život bez zraka” Bojane Burnać koji prati Gorana Čolaka, svjetskog rekordera u ronjenju na dah. Film je nedavno proglašen najboljim balkanskim debitantskim filmom na DokuFestu - Međunarodnom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma u Prizrenu.

Sredina večeri rezervirana je za proglašenje festivalskih pobjednika. U 22 sata održat će se dodjela nagrada u sedam kategorija, od kojih žiri u sastavu Igor Bezinović, Vasja Bibič, Veton Nurkollari, Jelena Maksimović i Eva Kraljević, odlučuje tko će biti nagrađen za najbolji film, režiju, montažu, dizajn zvuka, kameru i najbolji regionalni film, dok o jednoj kategoriji odlučuje i publika.

Nakon dodjele nagrada slijedi drugi filmski blok u 22:45 sata kada će biti prikazan film “Lovačka sreća” koji donosi uvid u slovensku lovačku tradiciju i njene običaje u dominantno muškoj zajednici. Posljednji film na programu festivala je “Moj svijet je naopačke” Petre Seliškar, glazbeni dokumentarac s izvedbama vodećih alternativnih glazbenika svijeta koji sviraju pjesme popularnog slovenskog glumca i performera Frane Milčinskog Ježeka. U filmu se među ostalim pojavljuju Toni Kitanovski & Cherkezi Orchestra uz čiji će se nastup s početkom u pola noći zatvoriti ovogodišnje izdanje festivala.