Switch to English

Platak i Mali Lošinj, stižemo s najboljim filmovima 15. LFF-a

18.06.2018 13:37

Ako još uvijek nemate planove za produženi vikend koji je pred nama, pozivamo vas da nam se pridružite na našim liburnijskim uplovima: 24. lipnja stižemo na Trk u šumu na Platak, a 25. naša barka plovi prema Malom Lošinju.

Prikazat ćemo najbolje filmove s 15. Liburnia Film Festivala - Oni samo dolaze i odlaze (nagrada za najbolju fotografiju), Skoro ništa (nagrada za dizajn zvuka), Tvornica je naša (nagrada publike, posebno priznanje žirija), Blink (najbolji film) i Buffet Željezara (nagrada za najbolju režiju).

Vikend na festivalu Trk u šumu, što će se od 21. do 24. lipnja održati na Platku, posjetiteljima će omogućiti cijeli niz aktivnosti - od hodanja po užetu, filcanja, landarta, joge, žongliranja do odlične glazbe. U cijelu tu priču odlično će se uklopiti film Ane Hušman „Skoro ništa“ koja bilježi „netaknutu prirodu“ hrvatskih apartmana, kao i opservacija Borisa Poljaka „Oni samo odlaze i dolaze“ o izlasku sunca na splitskim Bačvicama. Dodat ćemo da je Poljak za svoj rad osim na LFF-u nagrađen na nizu značajnih svjetskih i domaćih festivala, uključujući Festival kratkometražnog filma u Oberhausenu i Dokufest. Projekcije počinju u 21:30.

U ponedjeljak s planine selimo na otok. U Kino Vladimir Nazor u Malom Lošinju uplovljavamo s još tri doku-poslastice. „Tvornica je naša!“ Vedrane Pribačić, o petogodišnjoj radničkoj borbi oduševiti će i lošinjsku publiku. Potom nastavljamo s najboljim prošlogodišnjim ostvarenjem na LFF-u, filmom „Blink“ Jakova Labrovića život i liječenja shizofreničara u psihijatrijskim klinikama u Splitu, Rabu i Ugljanu. Prikazat ćemo i „Buffet Željezara“ Gorana Devića koji je lani svojom režijom birtijskih razgovora pred zatvaranje lokalnog buffeta oduševio naš žiri. Startamo u 21:30.

Sve projekcije su besplatne. Zato ako ste u blizini ne razmišljajte dvaput.

Program "Liburnia uplovljava" realizira se u suradnji s mrežom Clubture, a podupiru ga Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zagreb - gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, Zaklada "Kultura nova", Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva kroz projekt Centri znanja, Društvo hrvatskih filmskih redatelja i Primorsko-goranska županija.