Switch to English

Otvorili smo, na redu je dan drugi

24.08.2021 12:43

Drugi dan Liburnia Film Festivala počinje već u 16:30 i to Pićem s autorima filmova u konkurenciji koje ste mogli gledati sinoć. Na piću, u festivalskom korneru cafe baru Eugenian, možete saznati kako je nastao film koji ste sinoć gledali, koje su dileme imali autori i autorice, tko ih je podržao u stvaranju filma, tj. počakulati u ugodnoj atmosferi s hrvatskim dokumentaristima.

Program izvan konkurencije nastavlja se programom Regionale u Vili Antonio koji počinje u 18 sati te donosi pet filmova: „Potraga Za“ Petre Patafta, „Ona me nosi“ Ane Butigan, „Mikrokazeta – najmanja kazeta koju sam ikad vidio“ Igora Bezinovića, „Labinska Republika: stvarnost iza legende“ Gorana Načinovića te „Adeptus“ Klare Dujmović. Ulaz na projekcije je slobodan.

Program u konkurenciji počinje u 20:15 na maloj Ljetnoj pozornici. Među filmovima u konkurenciji za nagrade večeras možete pogledati „Split“ hrvatske suvremene umjetnice Renate Poljak koja je zabilježila intimnu priču o razvodu u Splitu, „Žicu“ Tihe K. Gudac o ilegalnim migrantima na hrvatsko-slovenskoj granici, „Uvalu“ Davora Konjikušića i Nike Petković o Uvali Slana inače lokalitetu prvog koncentracijskog logora u NDH. U drugom slotu, slijede još dva filma – svjetska premijera filma „Neka se stvari nisu dogodile, a mi ih svejedno pamtimo“ Tamare Bilankov te višestruko nagrađivani film „O jednoj mladosti“ redatelja Ivana Ramljaka.

Program filmova u konkurenciji prikazivat će se na maloj Ljetnoj pozornici u Opatiji, a u slučaju kiše u Centru Gervais. Cijena dnevne ulaznice je 15 kuna, a festivalske 30.