Switch to English

Otvorene prijave za "Prvi put snimam" i "Filmsku početnicu"

07.08.2017 14:55

Petnaesto izdanje Liburnia Film Festivala donosi najbogatiji edukativni i razgovorni program dosad.

Uz dugogodišnje filmske radionice, Filmaktivovu Prvi put snimam i Restartovu Filmsku početnicu za koje su prijave otvorene do 15. kolovoza, na LFF-u će se razgovarati i o Rijeci kao Europskoj prijestolnici kulture te mjestu koje Opatiji pripada u tom velikom programu, te o stanju u audiovizualnom sektoru u Primorsko-goranskoj županiji uz predstavljanje novoosnovane Kvarnerske filmske komisije. Također, u Opatiju stižu srednjoškolci iz desetak hrvatskih škola, na radionicu Razmišljaj filmom, a ni ove godine neće izostati ni Kava s autorom.

Tijekom cijelog festivala trajat će radionica Prvi put snimam pod vodstvom Filmaktiva na kojoj će se polaznici upoznati sa specifičnostima dokumentarnog žanra te uz praktični rad naučiti osnovna znanja i vještine potrebne za izradu kratkog dokumentarnog filma ili reportaže. Radionica je namijenjena svim zainteresiranima, bez obzira na prethodno iskustvo rada s kamerom i montažom, a prijave su upravo otvorene i traju do 15. kolovoza.

I ove će godine biti održana popularna Restartova radionica za djecu Filmska početnica. Najmlađi, od 7 do 10 godina, će kroz trodnevnu radionicu "Slikoslijed - pričam ti priču kroz tekst i sliku" ispitati mogućnosti koje pruža pripovijedanje u filmskom mediju pod iskusnim vodstvom multimedijalne umjetnice Ane Hušman i montažerke Sandre Bastašić. Prijave su također otvorene do 15. kolovoza.

U Opatiju stižu i polaznici edukacije Razmišljaj filmom, radionice socijalno-angažiranog filma i završne aktivnosti istoimenog Restartovog projekta medijskog opismenjavanja srednjoškolaca. Budući da se ova edukacija izvodi već nekoliko mjeseci, nije otvorena za javnost već isključivo za njene dosadašnje polaznike.

Posljednjeg dana festivala, 25. kolovoza, oni koji to još nisu uspjeli, moći će pogledati film Gazda redatelja Daria Juričana, u 16 sati u Vili Antonio, a nakon projekcije će redatelj i suradnik na filmu Saša Paparella održati case study znakovitog naziva: Kako se postaje gazda.

Također, u festivalskom „corneru“ Caffe baru Eugenian publika će svakodnevno moći sudjelovati u moderiranim razgovorima, Kavi s autorom, koje će od utorka do petka s autorima filmova u konkurenciji voditi filmski kritičar Vladan Petković.

Sve su edukacije besplatne a ulaz na sve razgovore je slobodan. 

Za Filmsku početnicu i Prvi put snimam prijaviti se može slanjem kratkog motivacijskog pisma na [email protected], zaključno s 19. kolovozom.