Switch to English

Nastavljamo s premijerama!

23.08.2018 10:40

Četvrti dan ovogodišnjeg LFF-a u Opatiju nam donosi 5 sjajnih naslova, od čega dvije svjetske i jednu festivalsku premijeru! Sve započinje popratnim programom u Vili Antonio gdje će festivalsku premijeru imati "Viva Ludež: Razgovor s trojicom od Ferala", film Saše Stanića i Marine Banićević.

Razgovor s Viktorom Ivančićem, Predragom Lucićem i Borisom Dežulovićem, pokretačima i zaštitnim licima političko-satiričkog lista Feral Tribune, približava nas najnagrađivanijem hrvatskom listu u svjetskim okvirima – listu Feral Tribune. Iako ugašen prije 10-ak godina, ovaj list i dan danas zauzima ogromno mjesto u hrvatskom, ali i svjetskom novinarstvu.

Glavni dio programa otvoriti će "Lijek", film Ane Opalić koji na 16. LFF-u ima svoju svjetsku premijeru. Autorica u filmu dokumentira svoju majku Tamaru i njenu višemjesečnu borbu s rakom jezika. Pitanje koje autorica kroz film postavlja sama sebi je – zašto moja majka unatoč svemu i dalje puši?

Bebe na Volé, film o hrvatskome indie blueseru Adamu Semijalcu, svoju svjetsku premijeru imat će upravo na 16. Liburnia Film Festivalu. Vladimir Gojun u filmu prikazuje protagonista i njegovu dugogodišnju borbu s depresijom, nezadovoljstvom i manjkom samoispunjenja. Radi li se o propalom slučaju ili o umjetniku koji konačno u punom sjaju izlazi iz svoje sjene? Hoće li se Adam napokon suočiti sa svojim demonima iz prošlosti?

"Majči", film Josipa Lukića na malu Ljetnu pozornicu donosi zanimljivu priču o autorovom odnosu s majkom. Naime, za vrijeme praznika provedenih u Splitu autor dokumentira svoj razgovor s majkom iz kojega saznajemo baš sve - detalje iz njihovog obiteljskog života, ali i njihove pojedinačne tajne.

Igor Bezinović autor je filma "Lovettovi" koji na 16. LFF donosi priču o avangardnoj ''zabavi za odrasle''. Film iz zabačenih dijelova interneta izvlači mladi bračni par koji za život zarađuje očijukanjem, seksom i striptizom pred web kamerama. Ovaj film propituje granice javnog i privatnog, moralnog i nemoralnog kao i smislenost ponude i potražnje u današnjem društvu.