Switch to English

Najbolji filmovi 16. LFF-a ovog petka u Ičićima

29.08.2018 16:58

Uvijek je lijepo vratiti se u Ičiće, porazgovarati s dragim ljudima, pogledati dobar film i uživati u projekciji ispod zvijezda. Takvu atmosferu očekujemo i ovog petka, 31. kolovoza, kada u sklopu naše turneje pobjedničkih dokumenataraca s LFF-a "Liburnia uplovljava" prikazujemo pet filmova. S početkom u 20:30 gledamo:"Meso" (najbolji film, najbolji regionalni film, najbolji dizajn zvuka 16.LFF-a), "Pusti Dobre, pusti" (nagrada publike 16. LFF-a), "Majči" (posebno priznanje žirija 16. LFF-a), "Patrola Uran" (najbolja režija, najbolja montaža 16. LFF-a) i „Bebé na Volé“ (najbolja fotografija 16. LFF-a).

Elvis Lenić na LFF je došao sa svojim drugim filmom o svinjokolju, "Meso", kojim je, kako je sam rekao, želio napraviti protutežu kulinarskim emisijama koje pripremu hrane prikazuju kao nešto sofisticirano, dok je on želio prikazati nešto siroviju pripremu namirnica koje svakodnevno konzumiramo. Žiri 16. LFF-a, dodijelio mu je čak tri nagrade, jer film ne prikazuje samo krupne kadrove malih ljudskih priča, već i eros i thanatos istarskog poluotoka.

Vlatka Vorkapić, mediteranskom komedijom "Pusti Dobre, pusti" nasmijala je LFF-ovu publike, koja ju je zato i nagradila glasovima. Sigurni smo da će dogodovštine posade broda-vodonosca koji dragocjenom tekućinom opskrbljuje hrvatske otoke oduševiti i ičićansku publiku.

U Ičićima ćemo gledati i nagrađivani "Majči" redatelja Josipa Lukića koji je, osim na LFF-u, primio nagrade na 17. DokuFestu (nagrada za najboljeg nadolazećeg mladog filmaša) i 27. Danima hrvatskog filma (Grand Prix ex aequo). Lukić je otvorenim razgovorom o svemu i svačemu portretirao svoju majku.

Student Akademije dramskih umjetnosti Lovro Mrđen pratio je zimovanje izviđačkog odreda te na LFF stigao s filmom "Patrola Uran" kojemu je žiri 16. LFF-a dodijelio dvije nagrade - najbolja režija i najbolja montaža. Ljubitelji indie-bluesera Adama Semijalca doći će na svoje s filmom „Bebé na Volé“ Vladimira Gojuna koji je nekoliko godina ulazio u svijet ovog iznimnog umjetnika. Film je na 16. LFF-u imao svjetsku premijeru, a žiri je snimatelju Jošku Moroviću dodjelio nagradu za najbolju fotografiju.