Switch to English

Liburnia uplovljava u Mali Lošinj

06.05.2019 13:48

Liburnia uplovljava, turneja pobjedničkih filmova s prošlogodišnjeg Liburnia Film Festivala, nastavlja putovanje Hrvatskom a za drugu lokaciju u 2019. godini bira – kino "Vladimir Nazor" na Malom Lošinju! U dvije programske večeri 09. i 16.05., koliko gostujemo na Malom Lošinju, a prikazat ćemo čak pet filmova.

U četvrtak 09.05.2019 i u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Mali Lošinj, bit će prikazani dokumentarci  „Meso“ Elvisa Lenića, „Patrola Uran“ Lovre Mrđena i „Bebè Na Volè“ Vladimira Gojuna s početkom u 20 h.

"Meso" Elvisa Lenića dobitnik je nagrade žirija, nagrade za najbolji regionalni film i nagrade za najbolji dizajn zvuka 16. LFF-a, dokumentarac o istarskim običajima svinjokolje. Za dizajn zvuka na filmu nagrađen je Martin Semenčić.

Sljedeći film na rasporedu je  „Patrola Uran“ Lovre Mrđena koji je simpatičnom crticom s izviđačkog zimovanja na Liburniji osvojio nagrade za najbolju režiju i montažu (Helena Kanini Kiiru), a nakon ova dva kratkometražna dokumentarca slijedi glazbeni dokumentarac nagrađen za najbolju fotografiju „Bebè Na Volè“ redatelja Vladimira Gojuna koji je portretirao sjajnog hrvatskog kantautora Adama Semijalca. Za fotografiju je nagrađen Joško Morović.

16.05. je, također s početkom u 20 h, na rasporedu druga programska večer Liburnija uplovljava kada će se prikazati film "Majči", film nagrađen posebnim priznanjem žirija na 16. LFF-u, mladog i nagrađivanog redatelja Josipa Lukića i "mediteranska komedija" Vlatke Vorkapić, "Pusti Dobre,pusti" koja je na osvojila srca, i dobila nagradu naše publike.

Ulaz na projekcije je besplatan. Veselimo se Vašem dolasku.