Switch to English

Liburnia uplovljava: tri grada, četiri dana

16.06.2017 15:23

Kraj lipnja bit će poprilično intenzivan za mali LFF-ov imaginarni brod koji uplovljava u hrvatske gradove i donosi im pobjedničke dokumentarce s lanjskog izdanja festivala: od 20. do 30. lipnja Liburnia će „uploviti“ u Labin, Rab i Gospić te u četiri dana prikazati sve lanjske LFF-ove pobjednike!

Program Liburnia uplovljava u Labinu počinje u utorak, 20. lipnja, u Kinu Labin, gdje će tamošnja publika gledati „Kratki obiteljski film“ Igora Bezinovića i „Dum Spiro Spero“ Pere Kvesića, dobitnike nagrade za najbolji regionalni te najbolji film 14. LFF-a. 23. lipnja na rasporedu je „Tanka linija“ Nine Mimice i Paole Sangiovanni, najbolji film po izboru publike lanjskog izdanja festivala, a 24. lipnja „Slobodni“ Tomislava Žaje, dobitnik nagrade za najbolju režiju. Sve projekcije počinju u 21 sat, a izvode se u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Labin te distribucijskom platformom KineDok.

Dokse će gledati i Rabljani: u prekrasnom će ambijentu Ljetnog kina Rab 23. lipnja, s početkom u 21:30, na programu je dobitnik LFF-ove nagrade za montažu, film „Turizam!“ redatelja Tonćija Gaćine, te „Dum Spiro Spero“. Dan kasnije, 24. lipnja, na istom mjestu i u isto vrijeme, na programu je „Kratki obiteljski film“ te dobitnik posebnog priznanja žirija i nagrada za najbolju fotografiju i dizajn zvuka, „Iza lica zrcala“ redateljice Katarine Zrinke Matijević. Projekcije u Rabu također podržava KineDok te Pučko otvoreno učilište Rab.

Zadnji spoj s doksima u lipnju bit će 30. u mjesecu, u Gospiću, u atriju Kulturno informativnog centra Gospić i s KIC-om u suradnji. Logičan odabir gospićkog programa „lički“ je film „Iza lica zrcala“, u kojem nevjerojatno magnetičnim ali i jezovitim scenama Like, redateljica Katarina Zrinka Matijević prenosi svoja i životna iskustva svojih predaka, u nastojanju da pronađe ključ za prevladavanje osobnih gubitaka. Projekciji će prisustvovati i redateljica koja će s publikom podijeliti male tajne iza scene filma, a početak je u 21 sat.

Program Liburnia uplovljava podržavaju Savez udruga Klubtura, Društvo hrvatskih filmskih redatelja te Primorsko-goranska županija.

Naslovna fotografija: "Tanka linija"