Switch to English

Liburnia uplovljava i u Gomirje

31.07.2020 20:21

Jako smo uzbuđeni jer ćemo po prvi put uploviti i u - Gomirje!
U suradnji s udrugom Gomirje u srcu 1599 i programskim pravcem 27 susjedstava Rijeke 2020 - EPK (program: Mreža kina na egzotičnim lokacijama), 8. i 13. kolovoza družit ćemo se u prekrasnom ambijentu nogometnog igrališta kraj Dobre.

U subotu 8. kolovoza na programu je film "Susjedi" Tomislava Žaje koji je lani na LFF-u osvojio nagradu za najbolju fotografiju, a nekoliko dana kasnije na istome mjestu, u četvrtak 13. kolovoza, prikazujemo "Na vodi" Gorana Devića, koji je osvojio nagradu za najbolju režiju i dizajn zvuka.

Podsjetimo, "Susjedi" je promatrački dokumentarac o grupi ljudi s mentalnom bolešću koji napuštaju instituciju nakon desetljeća provedenih u izolaciji, dok "Na vodi" prateći rijeku koja teče kroz središte Siska, gradi portret nekadašnjeg industrijskog grada.

Program Liburnia uplovljava podržavaju Zaklada Kultura nova (program razvoja organizacije “Seciramo/dekodiramo stvarnost”), Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Hrvatski audiovizualni centar i Primorsko-goranska županija.