Switch to English

“Kratki izlet”, dobitnik Velike zlatne arene, stiže i na Liburniju!

10.08.2017 13:34

Dobitnik Velike zlatne arene za najbolji film Pulskog filmskog festivala, Kratki izlet“ autora Igora Bezinovića, stiže i na Liburniju! Film o kojem se ovih dana u medijima mnogo govori, budući da je riječ o u potpunosti atipičnom pulskom laureatu i, za nadati se, nagovještaju neke nove struje u hrvatskoj kinematografiji, bit će prikazan u pretprogramu 15. Liburnia Film Festivala, u subotu 19. kolovoza u 21 sat i to na, također atipičnoj, lokaciji koja nadograđuje nadrealnu atmosferu filma. Riječ je o ex Motelu Panorama na Preluku kraj Rijeke, prostoru koji će u bliskoj budućnosti postati Mediteransko edukacijski komorski centar inovacija Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Rijeka, a zasad egzistira kao podsjetnik na arhitekturu socijalizma i neki davni turizam.

„Kratki izlet“ igrano je dokumentarni „film generacije“ riječkog redatelja sa zagrebačkom adresom, također člana žirija 15. LFF-a, te višestruko nagrađivanog autora dokumentarnih filmova. Nastao je prema istoimenom romanu Antuna Šoljana, svjetsku je premijeru imao na 46. Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu, a već je nagrađen i na filmskom festivalu Andreja Tarkovskog Zerkalo u Rusiji (najbolji redatelj; nagrada Voice) te na Festivalu evropskog filma Palić u Vojvodini (posebno priznanje).

Pratimo mladića koji ljeto u Istri provodi tulumareći i obilazeći festivale. Po putu okupi društvo poznanika te ih vodi u potragu za obližnjim samostanom sa srednjovjekovnim freskama. Ono što je trebao biti njihov kratki izlet, prerast će u alegorijsko putovanje u nepoznato...

Video:

$item.name|wash()