Switch to English

Je li sve baš slučajno? Slučajno kino nije

04.07.2018 09:17

Znaš ono kad slučajno hodaš kroz grad i naletiš na super stvar, i ni kriv ni dužan odlično se zabaviš, vidiš ljude koje nisi dugo vidio ili saznaš neke informacije o kojima nisi ni sanjao. Pa baš tako smo zamislili Slučajna kina, site specific projekcije hrvatskih dokumentaraca, koje treću godinu za redom dovodimo u Rijeku. U sljedećih tjedan dana „slučajno“ planiramo okupirati dvije lokacije s dvije poslastice – Trst, Jugoslavija i Moj svijet je naopačke.

Ovogodišnje slučajnosti ćemo započeti u Public Pubu, na Trgu sv. Barbare, s projekcijom filma „Trst, Jugoslavija“ s kojim se slučajno mogu povezati svi Riječani – jer tko još nije išao u Trst u shopping? Kako se to radilo nekada moći ćete pogledati u slučajnoj projekciji zakazanoj u 21:30 u nedjelju, 8. srpnja 2018.

Nekoliko dana kasnije, u četvrtak 12. srpnja, u isto vrijeme započinje projekcija nagrađivanog glazbenog dokumentarca „Moj svijet je naopačke“ koji će vas uvesti u svijet alternativnih glazbenika svijeta. Slučajno se vidimo u Pajol baru na Pećinama.

Filmove nismo slučajno odabrali. Oni su dio prošlogodišnjeg programa 15. Liburnia Film Festivala, a njima najavljujemo ovogodišnje 16. izdanje koje će se održati od 20. do 24. kolovoza na Ljetnoj pozornici Opatija.

Obje projekcije su besplatne za sve slučajne gledatelje.

Program Slučajno kino financijski podržava Grad Rijeka.