Switch to English

Filmovima o radništvu otvoren 19. LFF

24.08.2021 01:01

Dva angažirana filma o radništvu u Hrvatskoj, „Trafika“ Dore Slakoper i „Tvornice radnicima“ Srđana Kovačevića, otvorila su 19. izdanje Liburnia Film Festivala na maloj Ljetnoj pozornici u Opatiji. Festival će u pet festivalskih dana donijeti pregled hrvatskih dokumentarnih filmova nastalih u posljednjih godinu dana.
Čast da otvori festival dobio je opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin koji je istaknuo da je LFF „Velika i lijepa priča koja uvelike doprinosi kulturnom životu grada Opatije. Ugodno sam iznenađen što ima puno filmova iz regije, a posebno me veseli što ćemo na zatvaranju gledati svjetsku premijeru filma „Enrico Marotti – ovo je moj plov“ o svjetskom prvaku u windsurfingu, inače Opatijcu.“

Na kvalitetu filmova nastalih u prošloj godini osvrnuo se programski direktor LFF-a, Oliver Sertić, koji je istaknuto da COVID nije narušio produkciju te da je 80-ak sjajnih filmova pristiglo na festivalski natječaj.

Program u konkurenciji za sedam festivalskih nagrada, otvoren je hrvatskom premijerom kratkometražnog filma „Trafika“. „Htjeli smo predočiti iskustvo rada na kiosku. Jako sam sretna da ovaj angažirani film otvara festival. Uživajte i budite dobri prema prodavačicama na kioscima!“ poručila je redateljica filma Dora Slakoper kojoj je ovo redateljski prvijenac.