Switch to English

Filmovi 'Tusta', 'PLUF!' i 'Na vodi' ispunili malu Ljetnu pozornicu

29.08.2019 15:26

Iza nas je treći dan 17. LFF-a! Sinoć se na maloj Ljetnoj pozornici tražilo mjesto više, a filmovi 'Tusta', 'PLUF!' i 'Na vodi' oduševili su publiku, koja je malu ljetnu pozornicu ispunila do zadnjeg mjesta.
Večer je otvorio film 'Tusta' kojega su s nestrpljenjem čekale generacije fanova KUD Idijota. Emotivna biografska priča govori o liku i djelu Branka Črnca 'Tuste' - najvećeg frontmena ex-Yu punk-rock scene, čovjeka koji je prerastao glazbu i postao simbolom slobodnog mišljenja i zdravog razuma.
Nakon 'Tuste' publika je uživala u dokumentarnom filmu 'PLUF!' prošlogodišnjeg pobjednika Elvisa Lenića - duhovitoj priči o natjecanju u 'plufizmu', disciplini u kojoj se vrednuje zvuk kamena bačenog u vodu, a koja svima poručuje – budi lud da ne poludiš! Večer je zatvorio višestruko nagrađivani dokumentarac 'Na vodi' Gorana Devića, dirljiva priča o rodnom Sisku i njegovim mještanima koji svoje vrijeme provode na rijeci.
Ispred nas je četvrta večer festivala u kojoj gledamo 6 dokumentaraca, od čega jednu svjetsku premijeru! Prvi na rasporedu je film 'Glava u balunu' Mladena Stanića, priča o lokalnoj ekipi koja svoje vrijeme provodi na školskom igralištu. Nakon njega gledamo film 'U slučaju rata' Jana Geberta koji govori o slovačkoj paravojnoj skupini koja uz prešutno odobravanje vlasti u svoje redove regrutira stotine tinejdžera.

Drugi slot u 22:45 otvara svjetska premijera filma 'Nihilist' Renate Lučić, film koji prati lika poznatog po imenu Lampa koji u životu ne radi ništa. Zatim gledamo film 'Doplovit će Rex' Josipa Lukića, priču o Marini i njenom poslu glavne domaćice na kruzeru. Večer zatvaraju dva filma Zvonimira Rumboldta  - 'Izlazak radnika iz tvornice' i 'Ulazak vlaka u stanicu', koji su svojevrsne reminiscencije glasovitih filmova braće Lumiere.