Switch to English

Dokumentaristi pažnja! U tijeku su prijave za ExOriente!

07.04.2018 16:39

Redatelji i producenti koji trenutačno rade na dugometražnim filmovima koji tematiziraju područje centralne i istočne Europe ili pak razvijaju svoje projekte a dolaze iz navedenih regija, bez obzira na razvojnu fazu njihova projekta, pozvani su na ExOriente radionicu.

Tamo će moći dublje razviti temu, narativ ili vizualni stil projekta na kojem rade, stvoriti plan produkcije, financiranja i distribucije, pronaći međunarodne partnere, promovirati svoj film kroz pitching i umrežavanje, te istražiti alternative platforme i strategije za financiranje.

Radionica će se održati u tri dijela. Prvi susret pod nazivom „Izvan komforne zone – Vizija, prostor, priča“ održat će se od 17. do 23. lipnja 2018. u Trstu, Italija. Četiri mjeseca kasnije, ponovno na tjedan dana polaznici će se družiti u Jihlavi, Češka, na radionici „U produkciji“, a sve će završiti sljedeće godine u ožujku u Pragu na radionici „Tržište, evo me!“.

Prijaviti se možete do 24. travnja 2018.

Primit će se 12 dokumentarnih projekata koje će predstavljati tim redatelja i producenta primarno iz centralne i istočne Europe ili kreativnim projektima koji tematiziraju regiju.

Tijekom radionica polaznici će imati priliku surađivati s 25 vodećih filmaša i stručnjaka za razvoj ideja, produkciju te izradu promotivne strategije. Glavni mentori na radionicama su Iikka Vehkalahti, Mikael Opstrup, Ivana Pauerová Miloševičová i Filip Remunda.

Kotizacija po timu je 2.100 eura, a ona uključuje smještaj, hranu, pauze za kavu za dvije osobe tijekom sve tri radionice.

Izabrani sudionici mogu se prijaviti za školarinu koja će djelomično pokriti troškove kotizacije na radionici.

Redatelji i producenti mogu sudjelovati isključivo s vlastitim kreativnim dokumentarnim projektima. Očekuje se sudjelovanje na svim radionicama od oba člana tima. Radni jezik je engleski, te je nužno njegovo poznavanje.