Switch to English

Dan treći na LFF-u

25.08.2021 12:49

Treći dan na Liburnia Film Festivalu donosi dvije svjetske i jednu festivalsku premijeru, odnosno sedam filmova, od čega njih šest u konkurenciji za festivalske nagrade i jedan u popratnom programu.

U Vili Antonio će se predstaviti međunarodna mreža Kinedok filmom Nevena Hitreca „Povuci - potegni“ koji donosi obiteljsku priču.

Program filmova u konkurenciji na maloj Ljetnoj večeras u 20:15 otvara svjetska premijera filma „Sve kaj ti nikad ne budem rekla“ Bele Bračko Milešević koja se bavila rekonstrukcijom patera familiasa. Obiteljskim odnosima bavi se i film Damira Markovine „Čekaj me“. Potom slijedi festivalska premijera pejzažnog dokumentarca „Lika / Bez naslova“ Ane Hušman te svjetska premijera filma „Osijek <-> Kopenhagen, grad traži ubojicu“ multimedijalnog umjetnika Ivana Faktora koji donosi rekonstrukciju putovanja za Dansku 1992. godine na koje kreće u društvu dragovoljca Vlatka a s ciljem da upozore na ratna zbivanja u Osijeku. Drugi programski slot, što počinje u 22:30, bavi se dvama mjestima. Prvi je film „Monolog o Puli“ Elvisa Lenića, LFF-ovog više puta nagrađivanog laureata, te „Dubica“ Marine Aničić Spremo o životu u umirećem mjestu na granici s BIH.

Program filmova u konkurenciji prikazuje se na maloj Ljetnoj pozornici u Opatiji (u slučaju kiše u Centru Gervais). Cijena dnevne ulaznice je 15 kuna, a festivalske 30.