Switch to English

Četiri hrvatska dokumentarca na 7. AmDocs-u

07.04.2018 16:57

Jučer je u Palm Springsu, Kalifornija započeo 7. American Documentary Film Festival na kojem će biti prikazana četiri dokumenarca koje smo gledali na prošlogodišnjem Liburnia Film Festivalu. Oni su: After Party Viktora Zahtile, Oni samo dolaze i odlaze Borisa Poljaka, White Trash Sunčice Ane Veldić i Moj život bez zraka Bojane Burnać.

Stalni gost Liburnia Film Festivala i zaljubljenik u naš kraj John Osborne, inače programski suradnik za AmDocs-u, prepoznao je lani ove filmove kao one koje treba prikazati u kalifornijskom Palm Springsu.

Priča o završetku ljubavi između dvojice muškaraca „After Party“, kao i“White Trash“ koji bilježi zbivanja na zagrebačkom smetlištu Jakuševac, imat će tamo svoju sjevernoameričku premijeru. Dok će Poljakov film o srazu generacija u ranu zoru i dugometražni film Bojane Burnać o svjetskom rekorderu u ronjenju na dah Goranu Čolaku imati svoju američku premijeru u Kaliforniji.

American Documentary Film Festival otvorio je ovog petka, 6. travnja, dokumentari film „Odanost Broadwayu“ s protagonistom Georgeom Takeijem, koji je bio i glavni gost prvog dana festivala. Na Feastivalu, koji traje do 14. travnja, bit će prikazano preko 70 dokumenataraca iz svih dijelova svijeta.